Ο πρύτανης του ΕΜΠ: «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τη βία των βανδάλων»
Η έκκληση στις αρχές
Βανδαλισμός σε αγάλματα στο ΕΜΠ - Η θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου, Ανδρέα Μπουντουβή και η έκκληση στις αρχές
«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τη βία των βανδάλων», δηλώνει στην ATHENS VOICE o πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, για τις αποκαρδιωτικές εικόνες φθορών και βανδαλισμών που καταγράφονται στον χώρο του Πανεπιστημίου.
Τις φωτογραφίες των βανδαλισμών στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων, Μεγακλής Ρογκάκος.
«Η αποτύπωση του κ. Ρογκάκου είναι γροθιά στο στομάχι για όσους δεν έχουν υποστεί Μιθριδατισμό. Η διοίκηση του ΕΜΠ ομολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη έκφραση βαρβαρότητας που συνοδεύεται από τη βία των βανδάλων. Αυτό που κάνει είναι να αποκαθιστά στον όποιο βαθμό την αισθητική του χώρου και ειδικά του μνημείου μετά από κάθε βεβήλωση», απαντά σε δημοσίευμα της ATHENS VOICE ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής και συνεχίζει: «Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και επιπλέον να απευθυνόμαστε στις αρχές της πολιτείας για ό,τι είναι στο τομέα της δικής της αρμοδιότητας - είναι συγκεκριμένα αυτά που εμπίπτουν σε αυτήν. Είναι ανάγκη να ορθώσουν οι νέοι μας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας, την αντίδραση τους σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση. Χωρίς αυτήν, η ελπίδα δεν έχει έδαφος».
Posted by Megakles Rogakos on Monday, March 20, 2023
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Ενώ η κακοκαιρία δεν έχει ολοκληρώσει το πέρασμα της
Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Σημειώθηκαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας BYRON
Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα
Αν και αρχικά είχαν αποφασίσει την παράταση της κινητοποίησης για ακόμη 24 ώρες
Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες
Συνολικά η Πυροσβεστική πραγματοποίησε πέντε μεταφορές πολιτών
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για το επόμενο 24ωρο
Η απόφαση του λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους
Τρία άτομα παγιδεύτηκαν στο όχημά τους εν μέσω πλημμύρας
Ενόψει του κύματος κακοκαιρίας Byron που πλήττει τη χώρα
Οποιαδήποτε νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία τους θα ανακοινώνεται άμεσα
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά
Η Ολυμπία Οδός αποτελεί πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας
Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στην ιταλική αντιπροσωπεία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026
Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Από σήμερα το μεσημέρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.