Ελλαδα

Στη φυλακή ο 36χρονος και άλλοι τρεις για τη δολοφονία του 47χρονου στην Ξάνθη

Το χρονικό του εγκλήματος και οι επιθέσεις στο σπίτι του δράστη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξάνθη - Δολοφονία 47χρονου: Προφυλάκιση του 36χρονου δράστη, των γιων του και του γαμπρού του - Το χρονικό του εγκλήματος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το πρωί της Τετάρτης (22.3) μετά την απολογία τους ο 36χρονος δράστης, οι δύο γιοι του και ο γαμπρός του για την άγρια δολοφονία του 47χρονου στην Ξάνθη. 

Εχθές Τρίτη (21.3) έγινε η κηδεία του 47χρονου θύματος, μετά την οποία ξέσπασαν επεισόδια στο Δροσερό. Σύμφωνα με το xanthinews.gr, άγνωστοι πυρπόλησαν και πάλι το σπίτι του δολοφόνου και πυρπόλησαν ξανά τα τρία σπίτια του, αλλά και τα δύο πολυτελή ΙΧ του. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η βεντέτα που ξεκίνησε θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

To χρονικό του εγκλήματος στην Ξάνθη

Το έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (18.3). Ο 36χρονος με άλλους τρεις άντρες, αφού έψαξαν για χρήματα, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 47χρονο μέσα στο σπίτι που έμενε σε καταυλισμό Ρομά μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των παιδιών του. Το θύμα μετά τους 5 πυροβολισμούς εξ επαφής στο κεφάλι, μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο κατέληξε. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 36χρονος δράστης φέρεται να είχε λογοδοτήσει το γιο του με την 15χρονη εγγονή του θύματος, αλλά το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Ο 36χρονος λίγο πριν παραδοθεί ανήρτησε βίντεο στο TikTok, στο οποίο εξηγεί αρχικά τους λόγους για τους οποίους πυροβόλησε το θύμα. Στο βίντεο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο στυγερό έγκλημα, αποκαλώντας μάλιστα το θύμα του «ρουφιάνο». «Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», υποστήριξε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στο βίντεο.