Ελλαδα

Ξάνθη: Συγγενείς του δολοφονημένου 47χρονου απειλούν την οικογένεια του δράστη

Πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξάνθη: Οι απειλές συγγενών του 36χρονου και η φωτιά σε σπίτι - Το χρονικό της δολοφονίας του 47χρονου

Φωτιά στο σπίτι συγγενή του 37χρονου δράστη της άγριας δολοφονίας 46χρονου στο Δροσερό Ξάνθης καταγράφηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20.3). Από τις πρώτες στιγμές μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, υπήρχαν οι φόβοι για βεντέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά αποδίδεται σε εμπρησμό, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες ή ο δράστης. Όπως αναφέρει το thestival.gr, συγγενείς του θύματος ανήρτησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων διαμηνύουν ότι θέλουν εκδίκηση. Αύριο, οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή. 

Ξάνθη: Απειλές από συγγενείς του θύματος προς την οικογένεια του δράστη 

Οι συγγενείς του 46χρονου θύματος ζητούν μέσα από αναρτήσεις τους στα social media εκδίκηση και στρέφονται κατά της οικογένειας του δράστη, αλλά και των παιδιών του. «Η καρδιά σας θα καεί. Τα βίντεο θα έρθουν ένα προς ένα που θα πεθάνουν. Τη στιγμή που θα βγείτε από τη φυλακή θα ταφείτε δίπλα στις κόρες σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Tik Tok. 

Μέχρι αυτήν την ώρα, οι πληροφορίες για τον λόγο που ο 36χρονος αφαίρεσε τη ζωή του 47χρονου είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 47χρονο θύμα, που ήταν παππούς μιας 15χρονης κοπέλας, φέρεται να είχε αθετήσει τη συμφωνία για την «πώλησή» της ως νύφη για τον 17χρονο γιο του 36χρονου δράστη. Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλει 6.000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιο του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή.

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δύο ανηλίκων, ο 47χρονος άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Ο 36χρονος δράστης, φέρεται ότι διεκδικούσε το τελευταίο διάστημα το ποσό που είχε δώσει και χθες, συνοδεία των γιων και του γαμπρού του, εισέβαλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής με πυροβόλο όπλο επτά φορές. Κατά άλλες πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είχε καταδώσει στις αρχές τον δράστη. Μάλιστα, στο βίντεο που δημοσίευσε στο Tik Tok μετά το έγκλημα ο δολοφόνος αποκαλεί τον 47χρονο «ρουφιάνο». 

Ξάνθη: Η σύλληψη του 36χρονου για μπαράζ ληστειών και ναρκωτικά

Ο 36χρονος δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες μάλιστα είχαν κατασχέσει τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του τον Γενάρη του 2023.

Τότε, μετά από μπαράζ ένοπλων ληστειών σε σπίτια ηλικιωμένων της Ξάνθης, η ΕΛΑΣ σε μεγάλη επιχείρηση που είχε κάνει στο Δροσερό, συνέλαβε δύο άτομα, τον 37χρονο δράστη και ένα ακόμη άτομο. Στην κατοχή τους οι αστυνομικές Αρχές βρήκαν όπλα, χειροβομβίδες και ναρκωτικά. Ωστόσο, οι δύο συλληφθέντες, μετά την απολογία τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ τους είχαν επιβληθεί μόνο περιοριστικοί όροι. Ο 37χρονος είχε ανεβάσει και τότε βίντεο στο Tik-Tok, «πανηγυρίζοντας» που είχε αφεθεί ελεύθερος.