Ελλαδα

Πού οφείλεται η ξαφνική απομάκρυνση του αρχηγού της Αστυνομίας

Ο Λάζαρος Μαυρόπουλος ανέλαβε καθήκοντα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος με απόφαση του ΚΥΣΕΑ - Πού αποδίδεται η αντικατάσταση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Σε αιφνιδιαστική αλλαγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε το ΚΥΣΕΑ © Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi

Νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος με απόφαση του ΚΥΣΕΑ - Πού αποδίδεται η αντικατάσταση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Την ανησυχία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών, εκφράζει η ξαφνική απομάκρυνση του αρχηγού του σώματος.

Την θέση του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ανέλαβε Λάζαρος Μαυρόπουλος. Ο ορισμός του νέου αρχηγού έγινε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) που συγκροτήθηκε εκτάκτως.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Αυτό που ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι πως ο πρώην αρχηγός δεν είχε φέρει τα αποτελέσματα που ανέμενε η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος ορίστηκε νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. 

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ