Ελλαδα

Γέφυρα Σερβίων: Έκτακτη σύσκεψη για τις μετακινήσεις μετά την απαγόρευση

Πάνω από 1 ώρα η εναλλακτική διαδρομή για τους μαθητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γέφυρα Σερβίων: Έκτακτη σύσκεψη για τις μετακινήσεις μετά την απαγόρευση
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/Picasa

Γέφυρα Σερβίων: Έκτακτη σύσκεψη για τις μετακινήσεις πολιτών, μαθητών, αλλά και επαγγελματιών

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους φορείς ώστε να βρεθούν λύσεις για τις μετακινήσεις πολιτών, μαθητών, αλλά και επαγγελματιών, λόγω των έκτακτων εργασιών αποκατάστασης στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων.

Στο μεταξύ από χθες Πέμπτη, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, απαγορεύτηκε η διέλευση παντός τύπου οχημάτων από την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, έπειτα από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει συνεχής διεύρυνση των ρωγματώσεων στους τένοντες της γέφυρας με κίνδυνο την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σήμερα, Παρασκευή να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη μεταξύ της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και των αρμόδιων για τις μετακινήσεις φορέων ώστε να μην ταλαιπωρηθούν πολίτες, μαθητές και επαγγελματίες από το ολικό κλείσιμο της γέφυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν «πέσει» προτάσεις, ώστε να λυθεί η διέλευση των αυτοκινήτων από εναλλακτικές διαδρομές, αλλά και η μεταφορά των μαθητών από τις γύρω περιοχές. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις φέρεται ότι θα οριστικοποιηθούν σήμερα το απόγευμα, γιατί θα υπάρξουν εκ νέου συναντήσεις και με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία

Τέλος, σε «Οδύσσεια» φαίνεται πως θα εξελιχθεί η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, μετά την παραπάνω ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η διαδρομή που θα ακολουθεί το σχολικό λεωφορείο, δηλαδή από το Ρύμνιο, είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, το δρομολόγιο θα ξεπερνά τη μία ώρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές είτε να χάνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους είτε να ξεκινούν από το σπίτι τους αρκετά νωρίτερα, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη λύση είναι μονόδρομος, διότι οι ενναλακτικές διαδρομές δεν έχουν «χαρακτηριστεί» ασφαλείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ