Ελλαδα

Μ. Συρεγγέλα: «Στηρίζουμε τις κακοποιημένες γυναίκες σε κάθε βήμα τους»

Η επίσκεψη στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών στο Ίλιον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syreggela

Μαρία Συρεγγέλα - Η επίσκεψη στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών στο Ίλιον

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ίλιον επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η υφυπουργός συναντήθηκε με το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα και το συνεχάρη για τη σημαντική στήριξη και βοήθεια που προσφέρει στις γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Στον Ξενώνα φιλοξενούνται γυναίκες κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή θρησκείας. Τα στελέχη του Ξενώνα προσφέρουν στις γυναίκες στέγη και προστασία και τις στηρίζουν μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.

«Στον αγώνα κατά της βίας καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις γυναίκες-θύματα βίας. Τις στηρίζουμε σε κάθε τους βήμα και τους προσφέρουμε, μέσω του Δικτύου Δομών μας, δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, εργασιακής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής, καθώς και δωρεάν φιλοξενία σε όσες γυναίκες πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το κακοποιητικό περιβάλλον» ανέφερε η κα Συρεγγέλα και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων και δράσεων για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων».

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) περιλαμβάνει 44 συμβουλευτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, 19 ξενώνες φιλοξενίας και τη δωρεάν τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, όλον τον χρόνο.

Πάνω από 1.500 κλήσεις στη Γραμμή SOS 15900 το πρώτο δίμηνο του 2023

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), τους πρώτους δύο μήνες του 2023 (Ιανουάριο και Φεβρουάριο), η Γραμμή SOS 15900 δέχθηκε 1.547 κλήσεις, εκ των οποίων οι 1.077 αφορούσαν σε περιστατικά βίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στα 44 συμβουλευτικά κέντρα απευθύνθηκαν 728 άτομα, γυναίκες-θύματα βίας, αλλά και πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον τους, για να ζητήσουν συμβουλές και καθοδήγηση από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ στους 19 ξενώνες φιλοξενήθηκαν 32 γυναίκες με τα παιδιά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ