Ελλαδα

Χαμοστέρνας: Τρένο έπεσε σε ΙΧ επειδή δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι

Παραλίγο τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποκάλυψη: Παραλίγο τραγωδία στην Χαμοστέρνας τον Δεκέμβριο - Τρένο έπεσε σε ΙΧ επειδή δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι [βίντεο]
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαμοστέρνας:Τρένο έπεσε σε ΙΧ επειδή δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι 

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φέρνει στο φως και άλλα σοβαρά συμβάντα που αποδεικνύουν πως η ασυνεννοησία και άλλες παθογένειες έχουν φτάσει να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Το Open αποκαλύπτει ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 στην Αθήνα όταν συρμός κινείτο και προσπαθούσε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς.

Πώς έγινε το ατύχημα

Ο συρμός κινείτο στο σημείο και ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά. Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει.

Ωστόσο, 70 μέτρα πιο κάτω είχε ακινητοποιηθεί αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές. Καθώς ο μηχανοδηγός, όμως, είχε δώσει το "πράσινο φως", ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές του ΟΣΕ στο OPEN, είναι "απίστευτο" το γεγονός πως δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός.

Έτσι, με την αποκάλυψη του παραπάνω, εγείρονται περισσότερα, σοβαρά, ερωτήματα για την ασφάλεια και το τι ακριβώς συνεννοήσεις έκαναν τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει το OPEN. Ακόμη είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train. Σημειώνεται, τέλος, πως από το σημείο αυτό, καθημερινά, περνάνε χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ