Ελλαδα

Κολωνός: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η μητέρα της 12χρονης

Γιατί ζητά να καταθέσει η ψυχολόγος που ανέλαβε την κόρη της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Συμπληρωματική κατάθεση από τη μητέρα της ανήλικης - Το αίτημα της υπεράσπισης

Σε συμπληρωματική κατάθεση προχώρησε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης.

Η προφυλακισμένη μητέρα ζητά μέσω της υπέράσπισής της να καταθέσει και η ψυχολόγος Αστυνομίας που έλαβε τις καταθέσεις από την ανήλικη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνήγορος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σήμερα θα κατατεθεί αίτημα προκειμένου να καταθέσει στην Ανακρίτρια και η αξιωματικός ψυχολόγος της ΕΛΑΣ που λαμβάνει καταθέσεις από το 12χρονο κορίτσι, προκειμένου, όπως εκτιμά ο κ. Λύτρας να δώσει στοιχεία που θα δείξουν ότι η γυναίκα δεν γνώριζε ότι το κορίτσι εκπορνεύεται.

Πριν από λίγες ημέρες, για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε και ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Ηλίας Μίχος. Ο 53χρονος είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει τόσο από τις καταθέσεις του ανήλικου θύματος, όσο και από δεδομένα που έχουν διαβιβαστεί στην ανάκριση από την έρευνα σε κινητά και ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Στην πρώτη του απολογία ο Ηλίας Μίχος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε δηλώσει πως είχε ερωτικές συνευρέσεις με τη 12χρονη με τη συναίνεσή της. Μάλιστα, είχε πει πως «συνευρεθήκαμε 4 με 5 φορές συνολικά από το Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο στο μαγαζί μου και μία φορά στο σπίτι μου». Παράλληλα, φαίνεται να έχει υποστηρίξει πως η 12χρονη ήταν αυτή που του έστελνε ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο χωρίς ο ίδιος να της το έχει ζητήσει. Είχε, επίσης, εκφράσει την εκτίμηση πως η 37χρονη μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που εκπόρνευε το κορίτσι.