Ελλαδα

Προ των πυλών το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού»

Τι θα περιλαμβάνουν, πότε θα εφαρμοστούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακόμα δύο «καλάθια» βρίσκονται προ των πυλών ενόψει της περιόδου του Πάσχα από το υπουργείο Ανάπτυξης. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει προαναγγείλει ήδη τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, σύντομα θα θα υπάρξει η σχετική νομοθέτηση ώστε το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» να παραταθεί. Να θυμίσουμε πως με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου.

Ακολούθως και όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα, αναμένεται να δημιουργηθούν το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ, αλλά και το «καλάθι του νονού/ας» για τα καταστήματα παιχνιδιών.

Επί της ουσίας, το «πασχαλινό καλάθι» θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής» και όπως εκτιμάται θα καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Στο «καλάθι» αυτό θα περιέχονται νέα είδη κρέατος, όπως το αρνί και το κατσίκι, ενώ εξετάζεται αν θα υπάρχει και το τσουρέκι και τα σοκολατένια αυγά.

Τέλος, το «καλάθι του νονού/ας» θα είναι παρόμοι με αυτό του «Αϊ Βασίλη» που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες που θα περιλαμβάνει θα είναι όμοιες με αυτές του «καλαθιού του Αϊ Βασίλη» ενώ θα προστεθούν και οι λαμπάδες.