Ελλαδα

Ο επιθεωρητής Λάρισας που τέθηκε σε αργία πήρε αναρρωτική άδεια μετά το δυστύχημα

Τι λέει για την ανακοίνωση του Οργανισμού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Λάρισα πήρε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά το δυστύχημα

Σε αργία τέθηκε ο επιθεωρητής Λάρισας μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα την επομένη του δυστυχήματος.

Μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο επιθεωρητής Λάρισας έχει τεθεί σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, επιθεωρητής του ΟΣΕ που κατάγεται από τον Βόλο θεωρεί πως η απόφαση να τεθεί σε αργία στερείται νομικής βάσης και περιμένει να απαντήσει αφού έρθει στο φως η επίσημη αιτιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο επιθεωρητής Λάρισας την επόμενη της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών πήρε αναρρωτική ενός μήνα. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι υπεύθυνος για όλη την λειτουργία των σιδηροδρόμων από την Λάρισα μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας.