Ελλαδα

Ένας νεκρός και ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη

Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των θυμάτων

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Νέα ευρήματα στα συντρίμμια - Η σορός ενός άνδρα και ανθρώπινα μέλη

Τη σορό ενός άνδρα κάτω από το εκτροχιασμένο τρένο, αλλά και ανθρώπινα μέλη που πιθανόν ανήκουν σε δύο ανθρώπους εντόπισαν πριν λίγη ώρα Πυροσβέστες και διασώστες στα Τέμπη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανάσυρση νέων θυμάτων αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας. Σήμερα το πρωί ήλθε στο σημείο των ερευνών ένας ακόμη γερανός βαρέως τύπου, ο τρίτος που συμμετέχει στις προσπάθειες. Οι πυροσβέστες θέλουν να κλείσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο των συγγενών που περιμένουν κάποιο νέο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους συγγενείς να δίνουν γενετικό υλικό προκειμένου να γίνουν οι ταυτοποιήσεις των ανευρεθέντων θυμάτων.

© ATHENS VOICE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
© ATHENS VOICE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων του τραγικού δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα Πέμπτη η έρευνα θα συνεχιστεί από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας επιχείρησαν χθες 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Την ίδια ώρα, οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν φτάσει τους 42.