Ελλαδα

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Προηγήθηκε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Γιώργος Σόμπολος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Επεισόδια ξέσπασαν πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα από εκατοντάδες μέλη πολιτικών ομάδων, που ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί μετά το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που οδήγησε στον θάνατο 40 -έως τώρα- άτομα.

Πρόκειται για μέλη πολιτικών παρατάξεων και οργανώσεων της αριστεράς, αλλά και ομάδες αντιεξουσιαστών που μετά τη συγκέντρωση στη συμβολή της οδού Πετμεζά με τη λεωφόρο Συγγρού, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Hellenic Train, κινήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, τα περίπου 400 άτομα έκαψαν κάδους σκουπιδιών, κατέστρεψαν τις στάσεις του τραμ, ενώ αυτή την ώρα πετούν πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς που έχουν στήσει φραγμό στα Λουλουδάδικα. Οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ωστόσο αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι οι μάχες σώμα με σώμα μεταξύ συγκεντρωθέντων και αστυνομικών. Κουκουλοφόροι επιτίθεται με λοστούς και κοντάρια στους αστυνομικούς, χτυπώντας τους με ιδιαίτερη βιαιότητα.

This browser does not support the video element.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει ειδικές εντολές να μην επιτρέψουν τη μαζική προσέγγιση της πλατείας Συντάγματος, αφού φοβούνται μήπως υπάρξει απόπειρα να δημιουργηθούν γενικότερα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει να επανεμφανίζονται με πυρπολήσεις αυτοκινήτων, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων και τμημάτων.

© ATHENS VOICE / ΕΥΤΕΡΠΗ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ
© SOOC
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές
© Μαριάννα Μανωλοπούλου/ ATHENS VOICE

Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης (1.3) πολίτες βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, προχωρώντας σε καθιστική διαμαρτυρία, ενώ σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, άναψαν κεριά. 

© SOOC
© SOOC

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη