Ελλαδα

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο σταθμάρχης του ΟΣΕ

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Οι κατηγορίες σε βάρος του σταθμάρχη του ΟΣΕ Λαρίσης - Η θέση του για την τραγωδία

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (1.3) για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 59χρονος σταθμάρχης χαρακτηρίζεται υπαίτιος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων. Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας. Ο σταθμάρχης φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Ο 59χρονος σταθμάρχης υποστήριξε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για αλλαγή πορείας, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε. Αν και προς το παρόν τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα, οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις θα ρίξουν περισσότερο «φως» στα αίτια της τραγωδίας που στέρησε τη ζωή σε 38 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με τον κατηγορούμενο, είναι ακόμα σαστισμένος και σε κατάσταση σοκ. «Δεν μπορεί να συνέλθει και διαρκώς ρωτά για το εάν σώθηκαν αγνοούμενοι», αναφέρουν οι πληροφορίες.
Βέβαια, για τον εισαγγελέα που διενεργεί τις έρευνες, ενδεχομένως να υπάρχουν ευθύνες στον οργανισμό αφού έχουν προκύψει ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία του πίνακα ελέγχου των αμαξοστοιχιών. Αυτό όμως το κομμάτι, αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα διερευνηθούν.