Ελλαδα

«Οι πυροσβέστες τους έριξαν σχοινιά»: Πώς περιγράφουν μάρτυρες τον απεγκλωβισμό επιβατών

Συγκλονίζουν οι εικόνες που μεταφέρουν διασωθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εναέρια λήψη από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι μαρτυρίες για τον απεγκλωβισμό επιβατών και οι διασώσεις μέσα από τα βαγόνια

Διασωθέντες περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο απεγκλωβίστηκαν από τα βαγόνια του τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν βρεθεί νεκρά 38 άτομα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. 

«Ήταν άτομα εγκλωβισμένα σε βαγόνια που ήταν στον αέρα. Δεν είχε κανείς πρόσβαση στα βαγόνια. Μετά από μιάμιση – δυο ώρες που ήρθε η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά», είπε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Τα πέντε άτομα που είδαμε με σπασμένες λεκάνες και πλευρά έπεσαν από τα τζάμια». Επιπλέον, νεαρός επιβάτης περιέγραψε ότι είδε βαγόνια να κάνουν έναν κύκλο στον αέρα και ένα βαγόνι να μοιάζει σαν να είναι αεροπλάνο που έχει συντριβεί. «Τα πρώτα δύο βαγόνια ήταν στις φλόγες», είπε ο φοιτητής.

«Το βαγόνι έφυγε και σερνόταν. Έπεσαν καρέκλες και έκλεισαν πόρτες. Την τράβηξε ο συνάδελφός της ο Νίκος. Οι πυροσβέστες τους έριξαν σχοινιά για να βγουν» δήλωσε στην ΕΡΤ η μητέρα μίας κοπέλας που τραυματίστηκε. Όπως είπε οι ίδιοι οι γονείς μετέφεραν την κόρη τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται έχοντας τραύματα σε όλο της το σώμα. «Είναι πολύ χτυπημένη. Έχει ράμματα στην πλάτη τηςΚάθε μισή ώρα ερχόταν ασθενοφόρο και κατέβαζε ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Τα συστήματα ασφαλείας περιμένουν 23 χρόνια να τοποθετηθούν», καταγγέλλει υπάλληλος της Hellenic Train

Ο υπάλληλος της εταιρείας Hellenic Train, Νίκος Κουτσιούκης, τοποθετήθηκε σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη καταγγέλλοντας έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ.

«Το δυστύχημα θα γινόταν έτσι κι αλλιώς αν οφείλεται κάτι σε ανθρώπινο λάθος. Το ζήτημα είναι γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά έργα, ώστε να διασφαλίσουμε στο 200% την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών», τόνισε αρχικά ο κ. Κουτσιούκης και συμπλήρωσε: «Εδώ δεν είναι θέμα υποδομής, αλλά είναι ζήτημα συστημάτων ασφαλείας που έχουν αγοραστεί από το 2000, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν βγαίνει ένας διαγωνισμός για να αναλάβει μία εταιρεία να τοποθετήσει το σύστημα, η άλλη εταιρεία που πιστεύει ότι θίγεται από τον διαγωνισμό πάει και προσφεύγει στη δικαιοσύνη».

Διαβάστε τα τελευταία νέα για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ