Ελλαδα

Χειροπέδες σε 11 μέλη συμμορίας για 33 κλοπές καταστημάτων στην Αττική και την Εύβοια

Πώς δρούσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
© Nikos Libertas / SOOC

Συλλήψεις για κλοπές σε καταστήματα της Αττικής και της Εύβοιας από συμμορία - Ο τρόπος δράσης και τα ευρήματα των αρχών

Πολυμελής συμμορία εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.. Συνολικά 11 μέλη της συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι διέπραξαν 33 κλοπές σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια. 

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, απείθειας και των νομοθεσιών για όπλα και ναρκωτικά.

Πώς δρούσαν - Τι εντόπισαν οι αρχές

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι δρούσαν από το καλοκαίρι του 2022, ενώ εισέβαλαν ανά δυάδες σε καταστήματα - στόχους και ενώ απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε προϊόντα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σπίτια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι με γεμιστήρα και πιστόλι ρέπλικα, ημιαυτόματη καραμπίνα, ξιφίδιο, μαχαίρι και φυσίγγιο, 2 αυτοκίνητα, πλήθος κινητών, καρτών sim και ηλεκτρονικών συσκευών, συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, πλαστή ταυτότητα και άδεια οδήγησης, κάρτες και βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών, καθώς και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ