Ελλαδα

«Δεν με έπεισε για επεισόδιο με σπασμούς»: Η κατάθεση της παιδιάτρου για την άφιξη της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή φωτογραφιών από τη δικαστική αίθουσα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της παιδιάτρου Μένιας Γράψα για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας - Εισαγγελική έρευνα για διαρροή φωτογραφιών

Η κ. Μένια Γράψα ήταν η παιδίατρος που υποδέχθηκε την Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας στις 8 Απριλίου 2021. Ήταν η ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, αναφέροντας περιστατικό σπασμών.

Σήμερα, κατάθεσε στη δίκη της 34χρονης ότι, από την εικόνα που εμφάνιζε το κορίτσι, δεν πείστηκε ότι εκδηλώθηκαν σπασμοί όπως της είπε η μητέρα και έτσι έκρινε ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Η παιδίατρος υποστήριξε ότι είδε το παιδί στις 09:30 με 09:50 το πρωί. «Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του. Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για κάποιο ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί, μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου». 

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου είπε πως ένας έντονος εφιάλτης που μπορεί να είχε το παιδί θα μπορούσε να δώσει μία σωματική αντίδραση όπως της περιέγραψε τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο, αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς». Σε άλλη ερώτηση για τη χρονική απόσταση μεταξύ του επεισοδίου και της ώρας προσέλευσης στο νοσοκομείο, η μάρτυρας κατέθεσε ότι συνήθως οι γονείς των παιδιών που εμφανίζουν κάποιο επεισόδιο σπασμών παίρνουν άμεσα τα παιδιά τους και να οδηγούν στο νοσοκομείο με ό,τι φορούν εκείνη τη στιγμή. Η κατηγορούμενη, όπως υποστήριξε η μάρτυρας, δεν ήταν πανικόβλητη. 

Η κατάθεση της παιδιάτρου προκάλεσε την οργή του συνηγόρου της 34χρονης Αλέξη Κούγια, ο οποίος επιφυλάσσεται σε νομικές ενέργειες, κατηγορώντας τη μάρτυρα για κατασκευασμένη κατάθεση, αφού εκείνη φέρεται να υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου της είχε πει ότι είχε στο σπίτι αντιεπιληπτικά χάπια, ενώ αργότερα προέκυψε ότι ήταν αντικαταθληπτικά.  

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή φωτογραφιών από την αίθουσα του δικαστηρίου

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη. Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει δοθεί εντολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των ατόμων που τράβηξαν και δημοσίευσαν τις φωτογραφίες. Εάν εντοπιστούν θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι φωτογραφίες φέρεται να αναρτήθηκαν σε λογαριασμό του Twitter που τάσσεται υπέρ της κατηγορουμένης. 

Διαβάστε περισσότερα για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίκου