Ελλαδα

Δεσμεύεται η περιουσία πασίγνωστου παρουσιαστή από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος

Φέρεται να χρωστά 22 εκατομμύρια ευρώ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος: Δεσμεύεται η περιουσία πασίγνωστου παρουσιαστή

Γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, για γνωστό τηλεπαρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο, από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα, θα ελεγχθούν οι εκπρόσωποι τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο. Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη για βαρύτατα αδικήματα , μεταξύ των οποίων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση.

Εκτός από τον παραγωγό-παρουσιαστή φέρονται να ελέγχονται και άλλα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως συνεργάτες του αλλά και εκπρόσωποι «εταιρειών-φαντάσματα» που φέρεται να είχε συστήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.