Ελλαδα

Σε Αθήνα και σύνορα αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας στη Νέα Ιωνία

Οι εκτιμήσεις για το έγκλημα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό σε νυχτερινή βάρδια
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Νέα Ιωνία: Σε Αθήνα και σύνορα αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας οι Αρχές - Οι εκτιμήσεις για το έγκλημα

Δίχως αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό των δύο συμμοριών οι οποίες προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα σε καφετέρια στην Νέα Ιωνία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανυποψίαστου πολίτη.

Στελέχη της Ασφαλείας Αττικής πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή αλλά και σε άλλα στέκια που πιθανόν να είχαν βρει κρησφύγετο. Οι έρευνες όμως έως και αυτήν την ώρα παραμένουν άκαρπες.

Από την πρώτη στιγμή, έχει διαβιβαστεί εντολή στα συνοριακά φυλάκια ελληνοαλβανικών και ελληνοβουλγαρικών συνόρων μήπως και οι φερόμενοι ως δράστες της συμπλοκής προσπαθήσουν να περάσουν στην γεννέτηρα τους ώστε να βρουν καταφύγιο μέχρι να καταλαγιάσει η υπόθεση.

Ο 37χρονος υδραυλικός ο οποίος έπεσε νεκρός από μία βολίδα που τον έπληξε στην ωμοπλάτη πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία κι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή στη σορό του.

Ήταν η παράπλευρη απώλεια από την διαμάχη των δύο ομάδων σκληρών ποινικών μέσα στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, οδηγούν στο συμπέρασμα πως είχαν δώσει ραντεβού πιθανόν για να μπει η βάση για μια νέα συνεργασία, η οποία όμως δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Μάλιστα, ήταν τέτοια η διαφωνία τους που βγήκαν τα όπλα και μια από τις σφαίρες τραυμάτισε τον 37χρονο υδραυλικό.

Ο βίος και η πολιτεία των εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή δεν είναι άγνωστος τους αστυνομικούς.

Πρόκειται για άτομα τα οποία απασχολήσει τις ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές για διάφορα αδικήματα, ενώ κάποιοι εξ αυτών, έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Ναρκωτικά, όπλα, προστασία, trafficking είναι μερικές από τις «δουλειές» που κάνουν τα μέλη των δύο συμμοριών.

Τα οχήματα των δύο συμμοριών έχουν εντοπιστεί και έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ανεύρεση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και από κρατικές οικονομικές υπηρεσίες ως προς τους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Ένα εξ αυτών, φαίνεται να ανήκει σε μια εταιρία-μαιμού ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης οχημάτων.

Η εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς που πραγματοποιούν τις έρευνες είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι συγκεκριμένοι δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ξανά τα όπλα προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ