Ελλαδα

Σκότωσε τον πατέρα του στη Ρόδο και αναζητούσε τους... δολοφόνους σε εκπομπή

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία του 75χρονου συνταξιούχου λιμενεργάτη στη Ρόδο
© rodiaki.gr

Δολοφονία 75χρονου στη Ρόδο: Δίωξη στον 40χρονο γιο του θύματος - Το χρονικό του εγκλήματος και η αναζήτηση των ... δραστών σε εκπομπή

Δίωξη για την ανθρωποκτονία του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη στη Ρόδο ασκήθηκε από τις αρχές στον 40χρονο γιο του, ο οποίος αναζητούσε σε τηλεοπτική εκπομπή τους δολοφόνους του πατέρα του. 

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο γιος του συνταξιούχου λιμενεργάτη «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο, τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός. Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν».

Ο δράστης αναζητούσε τον... δολοφόνο του πατέρα του στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη

Ο 75χρονος άνδρας είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι στο οποίο διέμενε μόνος του στην οδό Αγίας Ειρήνης στη Ρόδο. Ο 40χρονος γιος του ήταν εκείνος που τον εντόπισε νεκρό στις 14 Ιουνίου 2022. Λίγες εβδομάδες μετά, ο 40χρονος απευθύνθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ζητώντας να συνδράμει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του πατέρα του. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» έλεγε: 

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα. Ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, που δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Ήταν στην αυλή του σπιτιού του και έκανε εργασίες στον κήπο και ξαφνικά, ένα μεσημέρι που πήγα να τον δω, τον βρήκα νεκρό. Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει έρθει να μας ενημερώσει για το οτιδήποτε. Εγώ είμαι εδώ, δεν κρύβομαι από κανέναν και ούτε έχω να φοβηθώ κάτι. Δεν θα επιτρέψουμε να πάει στο αρχείο η υπόθεση».

Ο 40χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του, υποστήριζε ακόμη ότι η Αστυνομία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. «Μετά τη συνέντευξή μου στην εκπομπή κινητοποιήθηκε η αστυνομία. Αμφιβάλλω αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να το έχει κάνει κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον, όπως λένε. Ο δολοφόνος ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος. Μπορεί να τον έχουμε δίπλα μας και να μην τον ξέρουμε. Νίπτω τα χείρας μου για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα…». 

ΡΟΔΟΣ: ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ - «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ;»

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας του συνταξιούχου λιμενεργάτη στη Ρόδο

Ο 75χρονος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 14 Ιουνίου 2022 πριν από τη μία το μεσημέρι. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», ο 75χρονος βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα, τα χέρια του ήταν ελαφρώς δεμένα πίσω με είδος κορδονιού και στο λαιμό του ήταν περασμένο ένα κομμάτι σχοινί, επίσης χαλαρωμένο. Η επιβεβαίωση των υποψιών που εξ αρχής είχαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που χειρίζονται την υπόθεση, ότι δηλαδή επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, δόθηκε με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Συγκεκριμένα από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος, στη σορό του 75χρονου, επιβεβαιώθηκε αυτό που εξ αρχής οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εκτιμούσαν, ότι δηλαδή πρόκειται για δολοφονία από άγνωστο – μέχρι τότε- δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από την εξέταση που έγινε στη σορό του 75χρονου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε είτε από πνιγμό (του έγινε φραγή σε στόμα και μύτη από όπου ανέπνεε) είτε από στραγγαλισμό (καθώς υπήρχε θηλιά από σχοινί γύρω από το λαιμό του) ή ακόμη και σε συνδυασμό των δύο αυτών περιπτώσεων. Σε ό,τι αφορά το χρόνο θανάτου του άτυχου 75χρονου αυτός προσδιορίζεται την προηγούμενη ημέρα.

Ποια είναι τα στοιχεία που έδειξαν τον γιο ως δολοφόνο του 75χρονου στη Ρόδο

Σύμφωνα με το protothema.gr, για να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του γιου του 75χρονου, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές αξιολόγησαν σημαντικά στοιχεία. 

  • Τη στάση του θύματος η οποία ήταν εμφανώς σκηνοθετημένη
  • Την πόρτα του σπιτιού η οποία ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο
  • Το γεγονός πως κανείς από τους περίοικους δεν άκουσε ή αντιλήφθηκε φασαρία ή διαπληκτισμό,
  • Ο 40χρονος γιος του θύματος ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό και το πρώτο που τον βρήκε.
  • Αν και καθ’ όλη την προανάκριση ανέφερε ότι στις 13 Ιουνίου 2022 συναντήθηκε μαζί του για χρονικό διάστημα 20 λεπτών, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών, πράγμα που παραδέχτηκε μόνο όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο εύρημα.
  • Ο 40χρονος φαίνεται στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού τόσο στις 12 Ιουνίου 2022 όσο και στις 14 Ιουνίου 2022 να εισέρχεται και να εξέρχεται από πύλη του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου όπως και ο ίδιος αναφέρει, ενώ στις 13 Ιουνίου του 2022 δεν εμφανίζεται.
  • Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορούμενου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού, δίπλα από το θύμα. Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή τακτοποιηθεί.
  • Ο κατηγορούμενος κατά την παραμονή του στην οικία του θύματος αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες ενώ βρέθηκε φορώντας ρούχα τα οποία είναι ίδια με αυτά που φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό να φοράει στις 12 Ιουνίου 2022. Η 12η Ιουνίου 2022 είναι η τελευταία φορά που το θύμα εξακριβώθηκε ότι ήταν ζωντανός.
  • Ο 40χρονος στις 14 Ιουνίου 2022 κι ενώ ήταν στην εργασία του, έκανε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του, πράγμα αδύνατο καθώς σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης ο 75χρονος ήταν ήδη νεκρός. Ο ίδιος φέρεται επίσης, να προσπάθησε να χειραγωγήσει τουλάχιστον δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις.
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqofmjzgr9zl)

Με πληροφορίες από Mega, anikolouli, protothema.gr και «Ροδιακή»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ