Ελλαδα

Απαντήσεις ζητά η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που πέθανε στο βρεφοκομείο

Οι νέες δηλώσεις της δικηγόρου της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρια κοριτσιού που ζωγραφίζουν
© Pixabay / ponce_photography

Θάνατος 2,5 ετών κοριτσάκι - Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»: Η καταγγελία από τη μητέρα του βρέφους, η νοσηλεία και ο τεχνικός σύμβουλος

Τεχνικό σύμβουλο διορίζει η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που πέθανε στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού. 

Η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, με δηλώσεις της στην ΕΡΤ, υποστηρίζει ότι «τα αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν και τη μητέρα του παιδιού, η οποία πραγματικά ψελλίζει το τεράστιο αυτό και αγωνιώδες "γιατί", καθώς την τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή αυτού του παιδιού, λίγες ώρες πραγματικά πριν το πάρει αποκλειστικά στα χέρια της. Θα διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο για να είμαστε κοντά σας στις διαδικασίες αυτές και θα ζητήσουμε ήδη με αίτηση και από τον Άγιο Στυλιανό και από το Ιπποκράτειο όλο τον ιατρικό φάκελο της μικρής, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της μικρής».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε σε εκπομπή της ΕΡΤ, «η μητέρα δεν ενημερώθηκε καθόλου για τη νοσηλεία του παιδιού. Το πληροφορήθηκε μόλις την επόμενη μέρα όταν το παιδάκι δεν ήταν πια στη ζωή. «Μετήχθη, βέβαια, το παιδί στο νοσοκομείο από τον Άγιο Στυλιανό. Ωστόσο, το παιδί, παρόλο που παρουσίαζε συμπτώματα σοβαρά, δεν κρατήθηκε και το Ιπποκράτειο του έδωσε εξιτήριο. Δεν ξέρουμε τι εξετάσεις διενεργήθηκαν. Δεν ξέρουμε αν διακριβώθηκε επακριβώς η κατάσταση υγείας του και από το τι ακριβώς έπασχε», είπε η Έφη Ορφανίδου και συνέχισε: «Ήμουν η πρώτη μαζί με τη μητέρα που ενημερώθηκα για το θάνατο του. Δεν υπήρξε ενημέρωση της μητέρας για τη συγκεκριμένη νοσηλεία του παιδιού. Υπάρχει βέβαια ισχυρισμός ότι την επιμέλεια την είχε το ίδρυμα, πλην όμως δεν παύει να είναι μητέρα και να έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού. Και φυσικά η παρουσία της κοντά στο παιδί, σε αυτές τις ώρες μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει, πέρα του ότι ως μητέρα θα έπρεπε να ενημερωθεί σε περίπτωση που υπήρχε μια σοβαρή κατάσταση». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqn5kveexux5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ