- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Καλλιτέχνες ντύθηκαν στα μαύρα και έκαναν την «κηδεία» του Πολιτισμού (εικόνες)
Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας - Το συμβολικό δρώμενο - Κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο ΣτΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.
Οι καλλιτέχνες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.
Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συμβολικά την «κηδεία» του Πολιτισμού με αρκετούς να φορούν μαύρα ρούχα και άλλους να κουβαλούν το «φέρετρο».
«Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας για την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22. Καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα», αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.
Και συνεχίζει: «Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν καθημερινά από εκατοντάδες Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Εξωτερικό στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας.
»Ανακοίνωση συμπαράστασης έχουν εκδώσει η FIA, η FERA, το ΕΘΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ SFA και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ CGT. Καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.