Ελλαδα

Τηλεφωνική απάτη στο Ρέθυμνο: Προσποιείται τον αντιδήμαρχο και ζητά οφειλές προς τον Δήμο

Η ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρια πληκτρολογούν σε τηλέφωνο
Ηλικιωμένοι σε Φλώρινα και Ιωάννινα έπεσαν θύματα απατεώνων © Gilles Lambert/Unsplash

Ρέθυμνο: Απατεώνας προσποιείται αντιδήμαρχο και ζητά από τους πολίτες οφειλές προς τον Δήμο

Απάτη προσπαθούσε να στήσει ένα άγνωστος που προσποιούνταν αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου για να πείσει δημότες ότι θα πρέπει να καταβάλλουν άμεσα σε συγκεκριμένο προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ψευδές ποσό οφειλής προς τον Δήμο.

Ο Δήμος ύστερα από καταγγελία, εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν έχει ουδεμία σχέση και ότι πρόκειται για τηλεφωνική απάτη.

Όπως διευκρινίζει, οι υπηρεσίες του δήμου επικοινωνούν με τους δημότες για θέματα που αφορούν οφειλές τους μέσω ταχυδρομικών επιστολών στις οποίες αναφέρονται και οι τρόποι εξόφλησης τους και σε καμία περίπτωση δεν δίδονται οδηγίες μέσω τηλέφωνου για θέματα οφειλών ή τραπεζικών συναλλαγών.

Επίσης αρμόδια για θέματα οικονομικής φύσης είναι αποκλειστικά η οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Καλούμε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ή email που δέχονται καθώς οι προσπάθειες εξαπάτησης είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον. Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άτομα επιχειρούν να τους πείσουν να καταβάλλουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να αποφύγουν τη γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων σε τρίτους (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ Numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ)».

Πηγή: Cretalive.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ