Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον γιατρό για τον θάνατο της 14χρονης

Έκανε το χειρουργείο για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη - Θάνατος 14χρονης - Ποινική δίωξη για κακούργημα στον γιατρό - Το χειρουργείο για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Στη Θεσσαλονίκη ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βάρος του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας από την Επανομή.

Η ανήλικη άφησε την τελευταία της πνοή μετά τη χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Το χειρουργείο έγινε τον Ιούνιο του 2021 σε ιδιωτική κλινική.

Όπως έγινε γνωστό, για την ίδια υπόθεση απαγγέλθηκαν εναντίον του ίδιου γιατρού και οι κατηγορίες για πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφου, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απολογηθεί το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί πέρυσι τον Μάιο από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών (προς 5 ευρώ/ημερησίως) για τον θάνατο ενός 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, κατόπιν ανάλογου χειρουργείου, ενώ για παρόμοια υπόθεση προηγήθηκε μία ακόμη καταδίκη του η οποία ήδη κατέστη αμετάκλητη.