Ελλαδα

Σήμερα η κηδεία του Αντώνη Παναγάκου - «Τον οδήγησαν στο τέλος» λέει η μητέρα του

Τι δηλώνει η Μαίρη Παναγάκου στην ATHENS VOICE

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χώρος όπου εντοπίστηκε ο αυτόχειρας Αντώνης Παναγάκος
© ATHENS VOICE

Αντώνης Παναγάκος αυτοκτονία: Οι δηλώσεις της Μαίρης Παναγάκου στην ATHENS VOICE - Οι σχέσεις με ανθρώπους του χωριού και οι αντιδικίες

Σήμερα, Τρίτη, στις τέσσερις το απόγευμα στη Σπάρτη θα κηδευτεί ο Αντώνης Παναγάκος, ο άνθρωπος που φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσε στον Κότρωνα Μάνης.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων καθώς θέλουν να διαπιστώσουν εάν ωθήθηκε στην αυτοκτονία, δηλαδή εάν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το θύμα κρατώντας ένα πιστόλι με το δεξί του χέρι, το έστρεψε στον κρόταφο και πάτησε τη σκανδάλη. Η βολίδα, προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην athensvoice.gr, η μητέρα του Αντώνη Παναγάκου, γνωστή μαγείρισσα Μαρία Παναγάκου, «τον κατηγόρησαν άδικα, τον πίεσαν, τον στεναχώρησαν και τον οδήγησαν στο τέλος του». Η ίδια ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο μονάκριβος γιος της δεν βρίσκεται πλέον κοντά της. Πριν από περίπου τέσσερις μήνες έχασε τον άνδρα της και τώρα καλείται να κηδεύσει και τον 42χρονο γιο της.

Η γνωστή μαγείρισσα, ισχυρίζεται πως ο γιος της, δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά πιέστηκε αφόρητα από μια ομάδα κατοίκων του Κότρωνα, οι οποίοι τον πολεμούσαν επειδή ήταν ιδιαίτερα πετυχημένος, κάτι που τους ενοχλούσε.

Το χρονικό της αυτοκτονίας του 42χρονου Αντώνη Παναγάκου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο 42χρονος, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε σε υπαίθριο χώρο της οικογενειακής επιχείρησης, το μεσημέρι της Δευτέρας. Με πιστόλι που κατείχε νόμιμα και έχοντας μια σφαίρα στη θαλάμη και τη γεμιστήρα εκτός όπλου, αυτοπυροβολήθηκε. Καθόταν σε μια καρέκλα, δίπλα στην πισίνα του υπαίθριου παραθαλάσσιου μπαρ.

Στην athensvoice.gr μίλησε ο άνθρωπος που τον εντόπισε πρώτος: «Έφτασα και τον είδα καθισμένο στην καρέκλα. Δίπλα του, ήταν πεσμένο στο έδαφος το όπλο του. Ακόμα ανέπνεε, σοκαρίστηκα αλλά προσπάθησα να τον συνεφέρω. Κάλεσα βοήθεια και μετά από λίγο ήρθε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ». Ο Νίκος Πιερρινάκος, συνταξιούχος ναυτικός, εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση της οικογένειας Παναγάκου. «Ο Αντώνης μεγάλωσε μαζί μου», αναφέρει με πίκρα, χωρίς και αυτός να μπορεί να κατανοήσει πως ο 42χρονος πήρε αυτή την απόφαση.

Η μητέρα του αυτόχειρα Αντώνη Παναγάκου, Μαίρη Παναγάκου
© ATHENS VOICE

Η μητέρα του αυτόχειρα, που επί δύο και πλέον δεκαετίες συνεργάστηκε με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς αναλαμβάνοντας το πόστο της μαγειρικής δίπλα σε γνωστές παρουσιάστριες, τη Δευτέρα, προσπαθούσε να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά της ταφής, ενώ ταυτόχρονα δεχόταν απανωτά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που γνώριζαν την ίδια και τον γιο της. Όπως δηλώνει, ο γιος της, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. «Προσέφερε βοήθεια σε όποιον τη χρειαζόταν, ήταν επίτροπος στην τοπική ενορία του Αγίου Χαραλάμπους, έδινε μηχανήματα για εργασίες σε ανθρώπους που τα χρειάζονταν χωρίς να ζητά ανταλλάγματα, είχε καταφέρει να φέρει στην εκκλησία τους νέους του χωριού.
Είχε αντιδικία με κατοίκους του χωριού, έκανε ο,τι καλύτερο μπορούσε για να βοηθήσει τον τόπο του να αναπτυχθεί. Είχαμε μια ταβέρνα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Την ταβέρνα την πουλήσαμε γιατί δεν προλαβαίναμε να λειτουργούμε και αυτή και τη μικρή ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτουμε. Τον είχανε κατηγορήσει ότι έκλεβε ρεύμα από την εκκλησία, αλλά αθωώθηκε στο δικαστήριο. Δεν τον άφηναν σε ησυχία», δηλώνει στην athensvoice.gr η Μαρία Παναγάκου.

Η μητέρα του αυτόχειρα θεωρεί πως κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι τον ώθησαν στον θάνατο και πλέον, ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη δικαίωση στη μνήμη του παιδιού της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ