Ελλαδα

Συνελήφθη ο γιος ηλικιωμένης για την άγρια δολοφονία της τον Αύγουστο στην Κέρκυρα

Από την αρχή βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αρχών

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία 92χρονης στην Κέρκυρα: Η σύλληψη του 64χρονου γιου της και η εξιχνίαση του εγκλήματος έξι μήνες μετά

Έξι μήνες μετά το έγκλημα στην Κέρκυρα με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα, οι αστυνομικοί, έφτασαν στη σύλληψη του δράστη.

Κατηγορούμενος είναι ο 64χρονος γιος της γυναίκας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, και διατάχθηκε ο άμεσος εγκλεισμός του σε κλειστή δομή.

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί στις 28 Αυγούστου. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, είχε βίαιο θάνατο. Ο δράστης την έπνιξε με τα χέρια του. Οι υποψίες, είχαν πέσει από την πρώτη στιγμή στον 64χρονο γιο της. Όμως, δεν υπήρχαν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν την παρουσία του στον τόπο, την ώρα του εγκλήματος.
Με μεθοδικότητα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την πράξη του κατηγορούμενου με αποτέλεσμα να τα στείλουν στον εισαγγελέα Κέρκυρας και να διαταχθεί -λόγω της ιδιαιτερότητας της ψυχικής του κατάστασης- ο εγκλεισμός σε ίδρυμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «η σύλληψη του 64χρονου, πραγματοποιήθηκε δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, κατόπιν προανάκρισης που είχε διενεργηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν εργαστηριακά δεδομένα και συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και κρατείται σε ψυχιατρική δομή».