Ελλαδα

Πέθανε η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά, η «γιαγιά της Ερατούς» από τους «Ψίθυρους Καρδιάς»

Έμεινε στις μνήμες και από τον ρόλο της «Θείας Ορτανσίας» από το «Εκείνες και Εγώ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά, η «γιαγιά της Ερατούς» από τους «Ψίθυρους Καρδιάς»

Ντενίζ Μπαλτσαβιά: Πέθανε η «γιαγιά της Ερατούς» από τους «Ψίθυρους Καρδιάς» και η «Θεία Ορτανσία» από το «Εκείνες και Εγώ»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσα από τα social media o πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

«Το ΣΕΗ σήμερα θρηνεί μια μεγάλη αγωνίστρια του Σωματείου μας... Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά η σπουδαία ηθοποιός με τους αξέχαστους ρόλους, η συνεπής οραματίστρια που με πάθος υπηρέτησε τα πιστεύω της για τον υγιή σοσιαλισμό, η αγωνίστρια του λαού και του κλάδου μας, η ένθερμη υποστηρίκτρια της ποιότητας, η φίλη, η γυναίκα με το αστείρευτο χιούμορ... Ένα αξιολάτρευτο πλάσμα υπόδειγμα εργατικότητας για τους νέους δεν είναι πια κοντά μας... Έφυγε στα 91 της... Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Ντενίζ... Σ' ευχαριστούμε για όλα.»

Η ηθοποιός αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό για τους ρόλους της στις σειρές Ψίθυροι καρδιάς (1997), Εκείνες κι εγώ (1996), Οι μεν και οι δεν (1993), Οι φρουροί της Αχαϊας (1992).

Για δεκαετίες η Ντενίζ Μπαλτσαβιά ήταν στο σανίδι του θεάτρου, με εμφανίσεις και στην τηλεόραση.  

Μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο, πήγε στην Αγγλία, όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία και παράλληλα στη Δραματική Σχολή, ενώ δούλευε σε διάφορες δουλειές για να καταφέρει να επιβιώσει σε μια ξένη χώρα και παράλληλα να σπουδάζει.

Όταν γύρισε στην Ελλάδα η πρώτη της δουλειά ήταν με τον Μάνο Κατράκη. Δούλεψε με πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς όπως Παξινού, Μινωτή, Καρέζη, Καζάκο, Ριάλδη, Βέμπο.

Δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, στα ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας, Αγρινίου και Σερρών, στο «Αποθήκη», στα «Σκουπίδια» με την Αλίκη Γεωργούλη. Η πρώτη της επιτυχία ήταν στο έργο «Μάνα, μητέρα, μαμά», στο Θέατρο του Πειραιά σε σκηνοθεσία του Τάκη Βουτέρη. 

Ekeines Kai Ego - Xronia Polla!!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ