Ελλαδα

Εορτολόγιο: Σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2023, γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπουκέτο με λουλούδια για όσους γιορτάζουν σήμερα
© Unsplash / Nina Mercado

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2023; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2023 δεν ξεχνάμε τους: Μελέτιο, Μελετία, που γιορτάζουν και τη 1η Σεπτεμβρίου (Οσίου Μελετίου του νέου), Πλωτίνο, Πλωτίνη. Γεμάτη καρδιά, γεμάτο πορτοφόλι!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας, Οσία Μαρία η μετονομασθείς Μαρίνος, Άγιος Χρήστος ο Κηπουρός, Άγιος Αντώνιος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Άγιοι Πλωτίνος και Σατορνίνος, Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή Όσιος Ευγένιος, Άγιοι Ιουλιανός και Μόδεστος οι Μάρτυρες, Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού της Θεοτόκου «εις Πούσγην», Όσιος Πρόχορος εκ Γεωργίας, Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης ο Οσιομάρτυρας, Όσιος Αλέξιος ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Μόσχας, Άγιος Βασιανός του Ούγκλιχ, Όσιος Μελέτιος Επίσκοπος Χαρκώβ, Άγιος Αλέξιος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Βορονέζ, Άγιος Μητροφάνης ο Ιερομάρτυρας εκ Ρωσίας, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιβηριτίσσης στη Μόσχα

Ο Πλωτίνος (περ. 203 - 270) ήταν σημαντικός φιλόσοφος της ύστερης αρχαιότητας και ιδρυτής της νεοπλατωνικής σχολής της φιλοσοφίας. Εδώ η ιστορία και η σκέψη του σε animation.

Ημέρα της Ερυθράς Χειρός (από το σύμβολο της κόκκινης παλάμης που σημαίνει STOP στη στρατολόγηση παιδιών σε πολέμους). Είναι η ημέρα που υπενθυμίζει πως πολλά παιδιά εξαναγκάζονται να στρατεύονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Red Hand Day

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ