Ελλαδα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απαντά με αγωγή στις δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου (βίντεο)

Πώς σχολίασε η ηθοποιός την απόφαση του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Φιλιππίδης
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο δικηγόρος του καταθέτει αγωγή κατά της Πηνελόπης Αναστασοπούλου - Οι πρόσφατες δηλώσεις της ηθοποιού

Αγωγή κατά της Πηνελόπης Αναστασοπούλου προανήγγειλε ότι θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της ηθοποιού. 

Συγκεκριμένα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είχε σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, σημειώνοντας: ««Μίλησα με την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί την είχα έννοια. Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δεν δικαιώθηκε. Παρ΄όλα αυτά, μίλησα μαζί της και αυτό που μου είπε είναι ότι νιώθει ότι έβαλε ένα λιθαράκι για να γίνει όλο αυτό που έγινε. Η υπεράσπιση της άλλης πλευράς ας λέει ό,τι θέλει, δε με ενδιαφέρει καθόλου». 

Ο κ. Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του στον Alpha αναφέρθηκε σε όσα είπε η κ. Αναστασοπούλου και έκανε λόγο για «ευθεία προσβολής της απόφασης» από την ηθοποιό. «Αυτή η δήλωση αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή εκ μέρους της κ. Αναστασοπούλου της ομόφωνης αποφάσεως που βγήκε πριν από δύο μέρες. Δηλαδή τέτοια έλλειψη σεβασμού στη δικαιοσύνη που ομόφωνα, με τη σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως, αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη και εξακολουθεί και λέει τον Πέτρο Φιλιππίδη βιαστή κατ’ εξακολούθηση, δύο φορές, η κ. Αναστασοπούλου. Σας λέω, λοιπόν, ότι για αυτές τις δηλώσεις της κ. Αναστασοπούλου, η οικογένεια Φιλιππίδη είναι σε έξαλλη κατάσταση. Δηλαδή δεν σέβονται και δεν σέβεται η συγκεκριμένη ηθοποιός ότι ομόφωνα η ελληνική δικαιοσύνη τον κήρυξε αθώο για αυτές τις δύο κατηγορίες και τον ξαναλέει βιαστή», σημείωσε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqeqp5q0ztux)

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Τις πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Φιλιππίδη αμέσως μετά την ανακοίνωση της σε βάρος του δικαστικής απόφασης μετέφερε εκπομπή του Alpha.

«Ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και το ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά» δήλωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον Alpha. Δεδομένου πως ο ηθοποιός ζήτησε από τη δημοσιογράφο του σταθμού να μην ηχογραφηθεί, τα λόγια του μεταφέρθηκαν σε κάρτα.

Η απόφαση για τον γνωστό ηθοποιό ήταν ομόφωνη, με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση. «Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» υποστήριξε η εισαγγελέας, και συνέχισε λέγοντας ότι «οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευθεί τη θέση του».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε ψύχραιμος την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ενώ, όταν αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάποιοι από τους οικείους του φώναξαν «μπράβο». Στο πλευρό του βρίσκονταν συνεχώς η σύζυγός του και ο γιος του. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα τον ηθοποιό ένοχο για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού εις βάρος δύο γυναικών και του επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού εις βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα βιασμού εις βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας, οι οποίες συγχωνεύθηκαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ