Ελλαδα

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα στην Αττική

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην είσοδο και το προαύλειο σχολείου στον Διόνυσο
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Κλειστά σχολεία σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στην Αττική: Οι δήμοι με προβλήματα λόγω κακοκαιρίας - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Παρασκευή (10.2) σχολεία στην Αττική, σε δήμους όπου αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Έτσι, σε συγκεκριμένους Δήμους στους οποίους συνεχίζουν τα προβλήματα της κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Παρασκευή τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό αποφασίστηκε σε νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες και τη συμμετοχή του μετεωρολόγου Κ. Λαγουβάρδου ο οποίος ενημέρωσε πως η κακοκαιρία είναι σε αποδρομή αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες μέρες.

Τα σχολεία που δε θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών είναι στους δήμους:

• Ωρωπού
• Διονύσου
• Στις δημοτικές Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού στον δήμο Μαραθώνα
• Στη δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Πεντέλης στον δήμο Πεντέλης
• Στις δημοτικές Κοινότητές Ερυθρών και Βιλλίων του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας
• Στη δημοτική Κοινότητα Φυλής του δήμου Φυλής
• Στο δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 24ο, 15ο, 29ο, 30ο, 31ο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 28ο (ΚΑΠΟΤΑ), 29ο, 30ο ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ: 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1ο, 2ο, 3ο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 2ο
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Τα σχολεία του δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9. Στις περιοχές που θα είναι κλειστά τα σχολεία, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των δημάρχων, θα παραμείνουν κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Με εξαίρεση τα σχολεία του Δήμου Κυθήρων στον όποιο ο δήμαρχος έχει ορίσει ώρα προσέλευσης μέχρι 10 σε όλους τους άλλους δήμους της Αττικής τα σχολεία αύριο θα είναι ανοιχτά. Να σημειωθεί τέλος ότι τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.), θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ