Ελλαδα

Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης

Αθώος για την κατηγορία του βιασμού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού -  Αθώος για την κατηγορία του βιασμού

Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε πριν από λίγο με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη τον έκριναν ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από ηθοποιούς, δημοσιογράφους, συγγενείς του κατηγορούμενου, και φίλους και συμπαραστάτες στις καταγγέλλουσες. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα ήταν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Παρούσες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι τρεις καταγγέλλουσες, όπως και η σύζυγος και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι καταγγελίες που βαραίνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η πρώτη από τις τρεις καταγγέλλουσες έχει υποστηρίξει ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά και την κακοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2008 στο θέατρο Ήβη, ενώ κατά την ανάκριση κατήγγειλε ότι λίγους μήνες πριν από τον βιασμό στο θέατρο, την είχε βιάσει πάλι σε γραφεία θεατρικής εταιρίας.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, ενώ η τρίτη γυναίκα έχει καταγγείλει τον ηθοποιό ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.

Η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια έχει προτείνει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αλλά ζήτησε την ενοχή του για τις δύο απόπειρες βιασμού.