Ελλαδα

Πάτρα: Φορτηγό μετέφερε πέντε κιλά μεθαμφεταμίνης αξίας 150.000 ευρώ

Το χρονικό της επιχείρησης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίωξη Ναρκωτικών Πατρών: Φορτηγό μετέφερε πέντε κιλά μεθαμφεταμίνης αξίας 150.000 ευρώ - Το χρονικό της επιχείρησης

Στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών έπεσαν δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών για να παραλάβουν το μεγάλο φορτίο, εισαγόμενης από την Γερμανία, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, αξίας 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, πληροφορίες για το ραντεβού έφτασαν στα αυτιά της ΕΛΑΣ αναφορικά με την επικείμενη άφιξη των ναρκωτικών που θα παραλάμβαναν τρεις από τους δράστες. Όταν έγινε η συνάντηση με τον τέταρτο οι άνδρες της ΕΛΑΣ τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στα οχήματα των δραστών βρέθηκε μια συσκευασία με τέσσερα κιλά και 960 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA), που ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε από τη Γερμανία. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων σε περιοχές της Αττικής, όπου οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη 217,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, 58 φυσίγγια των 9mm και 38mm και 460 ευρώ.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση κατά περίπτωση.