Ελλαδα

«Τα Τρίκαλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού»: Η εντυπωσιακή τοιχογραφία του Γιάννη Ερμίδη

Ο Γιάννης Ερμίδης σχεδίασε το πρώτο graffitti για την βελτίωση της εικόνας των κτιρίων στα Τρίκαλα ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής του έργου είναι ο Αλέξανδρος Κισκίνης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού», νέα τοιχογραφία στα Τρίκαλα
© Δήμος Τρικκαίων

Γιώργος Καταβούτας, ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Τρικκαίων μιλά στην ATHENS VOICE για την τοιχογραφία «Τα Τρίκαλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού» στον κόμβο Αγίου Κωνσταντίνου

Μια πελώρια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τίτλο «Τα Τρίκαλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού» δημιουργήθηκε πρόσφατα στον κόμβο Αγίου Κωνσταντίνου, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα. Αυτός ο περιγραφικός τίτλος αντικατοπτρίζει την ουσία της μεγάλης αυτής τοιχογραφίας με την τεχνική graffiti που απέκτησε η πόλη. Ένα ξεχωριστό έργο τέχνης που στολίζει τα Τρίκαλα χαρίζοντας χρώμα και μοναδικές εικόνες σε όσους το αντικρίζουν. Η τέχνη συναντά το αστικό τοπίο και δίνει μια άλλη αύρα στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, συρράπτοντας την ομορφιά με την χαρά.

«Τα Τρίκαλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού»
© Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων συγκεκριμένα, αποφάσισε να υλοποιήσει σχεδιασμό για βελτίωση της εικόνας των κτιρίων και γενικότερα της πόλης, μέσω παρεμβάσεων με ζωγραφική αποτύπωση. Η τοιχογραφία απεικονίζει στοιχεία των Τρικάλων, κυρίως όμως, πώς ένα παιδί θα έβλεπε τα Τρίκαλα, με τόνους αισιοδοξίας και στοιχείων της πόλης (ρολόι φρουρίου, μύλος Ματσόπουλου, ποδήλατα). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής/project manager είναι ο Αλέξανδρος Κισκίνης ενώ η σχεδίαση του εντυπωσιακού πρώτου graffiti ανήκει στον Γιάννη Ερμίδη.

Μιλώντας στην ATHENS VOICE για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Καταβούτας δήλωσε: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε να δώσουμε χρώμα στην πόλη, με μια όμορφη δημιουργία που απεικονίζει πτυχές και όψεις των Τρικάλων. Έτσι η καλλιτεχνική δημιουργία συναντά τη σύγχρονη άποψη για τις πόλεις, με έμφαση σε μια σύγχρονη μορφή τέχνης». Ήδη, εξάλλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων, έχουν ζωγραφιστεί δεκάδες ΚΑΦΑΟ στην πόλη, οπότε "με τις μεγάλες επιφάνειες στον αστικό ιστό, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις", σημειώνει ο ίδιος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ