Ελλαδα

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Οικονόμου

Διευθυντής του INNOVATHENS, λαμπρός επιστήμονας και στέλεχος σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ήταν μόλις 68 ετών

A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Αντώνης Οικονόμου, Διευθυντής του INNOVATHENS, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών - Ένας διακριτικός και ευφυής ανατόμος της επικαιρότητας

Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο Διευθυντής του INNOVATHENS Αντώνης Οικονόμου, σε ηλικία μόλις 68 ετών. Γεννημένος το 1954 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος στο ΕΜΠ, Επιστήμες της Εργασίας και της Οικονομικής στο Μόναχο και Κοινωνικές Επιστήμες στην Πάντειο. Απέκτησε μακρά εμπειρία στην τεχνική διεύθυνση έργων βιομηχανικής αυτοματοποίησης πολύ υψηλού επιπέδου, στη διαχείριση Προγραμμάτων R&D στα απαιτητικά πεδία της Ρομποτικής και της Πληροφορικής, και στη διοίκηση εταιριών υψηλής τεχνολογίας σαν ανώτατο στέλεχος. Διετέλεσε διευθυντής του κόμβου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας INNOVATHENS στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με προσήλωση και μεγάλη επιτυχία. Ήταν όμως και ένας πολύ ευγενικός, γλυκύς και ευχάριστος άνθρωπος, και πολύ αγαπητός φίλος για πάρα πολλούς.

Κάτι που επίσης τον ξεχώριζε, ήταν η ευρηματική ματιά του, που διέκρινε αναπάντεχες ομοιότητες και αναλογίες σε διάφορα συστήματα, καταστάσεις και ενσταντανέ της επικαιρότητας, με έργα τέχνης — μία δεξιότητα που γέννησε έναν πελώριο αριθμό από δίπτυχα (ή «διπλάκια», όπως τα ονόμαζε ο ίδιος με τη συνηθισμένη του σεμνότητα) στο Facebook, σχολιασμένα τις περισσότερες φορές από τον στενό φίλο του Γιώργο Λιγνό. Ο αναγνώστης μπορεί να περιηγηθεί στη σελίδα του για να τα δει όλα. Αμέσως παρακάτω, παρουσιάζουμε ελάχιστα μόνο από αυτά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.