Ελλαδα

Πώς έγινε το ναύαγιο με τους 41 μετανάστες στη Λέσβο - Τρεις νεκροί

Έρευνες για τους αγνοούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο
© Λιμενικό Σώμα

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο: Τρεις νεκροί και αγνοούμενοι - Οι αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το ναυάγιο λέμβου στην περιοχή της Θέρμης στη Λέσβο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 41 μετανάστες. Τρεις έχουν χάσει τη ζωή τους, 19 διασώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν αγνοούμενοι. Από το πρωί, και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το ναυάγιο καταγράφηκε σε καιρικές συνθήκες βόρειων παγωμένων ανέμων έντασης μέχρι και έξι Μποφόρ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα λίγο μετά τις 6:30 σήμερα το πρωί, η βάρκα έπεσε με δύναμη πάνω στα βράχια κάτω από το στρατιωτικό φυλάκιο της Προβοσκίδας στον Άγιο Γεώργιο της Θερμής στη Λέσβο. Ως αποτέλεσμα, η λέμβος σκίστηκε και οι άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα βρέθηκαν στη θάλασσα.

Αυτόπτης μάρτυρας του ναυαγίου δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, ότι «τα κύματα τους χτυπούσαν πάνω στα βράχια. Απίστευτες εικόνες με ανήμπορους ανθρώπους που κοπανούσαν πάνω στα κοφτερά βράχια». 

Επιχείρηση του λιμενικού για ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο
© Λιμενικό Σώμα
41 άνθρωποι επέβαιναν στη λέμβο που συγκρούστηκε στα βράχια στη Λέσβο
© Λιμενικό Σώμα

Οι ελληνικές Αρχές ανέσυραν τρεις νεκρούς, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια των ερευνών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 19 άτομα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν εκείνοι που επέβαιναν στη βάρκα, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 41 άνθρωποι. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει σε τουλάχιστον πέντε καθώς οι Λιμενικοί έχουν εντοπίσει δύο ακόμα σορούς.

Οι διασωθέντες του ναυαγίου ανέφεραν στις αρχές ότι στη λέμβο επέβαιναν και μωρά. Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 10 εκ των διασωθέντων, ενώ οκτώ βρίσκονται στο ΚΥΤ. 

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού 

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά  ν.  Λέσβου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ