Ελλαδα

Σε ποιες περιοχές φέρνει νέα χιόνια η κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Αναλυτικός χάρτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας
Νέα χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας © Pixabay

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Νέα χιόνια στην Αττική - Χάρτες του meteo με τις χιονοπτώσεις σε περιοχές τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα επιμένει, επηρεάζοντας περιοχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας. Τα φαινόμενα είναι έντονα στην Εύβοια και στο Νότιο Αιγαίο, την ώρα που στην Αττική το κρύο είναι τσουχτερό.

Η βαρυχειμωνιά συνεχίζεται, με αλλαγές σε δρομολόγια των λεωφορείων λόγω παγετού και κλειστά σχολεία στην Αττική, στα Βόρεια Προάστια συγκεκριμένα.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας το θερμόμετρο δείχνει θερμοκρασίες υπό το μηδέν, την ώρα που ο Βόλος άσπρισε από τη σφοδρή χιονόπτωση και το Πήλιο παραμένει ντυμένο στα λευκά.

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live την πορεία που ακολουθεί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα:

Νέα χιόνια από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Χάρτες με τις χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, μέχρι σήμερα (Τρίτη 7 Φεβρουαρίου) το μεσημέρι προβλέπονται τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της:

  • Μαγνησίας,
  • Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και βόρεια τμήματα της Αττικής),
  • της Εύβοιας και
  • της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Χιόνια, επίσης, αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο.

Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης 08/02. Ακολουθεί χάρτης του meteo με τις περιοχές όπου αναμένεται να πέσουν νέα χιόνια:

Με μωβ απόχρωση οι νέες χιονοπτώσεις που φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σε περιοχές της χώρας από τις 11:00 έως και τις 14:00
Με μωβ απόχρωση οι νέες χιονοπτώσεις που φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σε περιοχές της χώρας από τις 11:00 έως και τις 14:00 © meteo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ