Ελλαδα

Οι περιοχές με κλειστά σχολεία λόγω της «Μπάρμπαρα» - Αναβολή στις εξετάσεις των ΑΕΙ

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά σχολεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα, αναβολή εξετάσεων στα ΑΕΙ

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα (6.2) στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει από το μεσημέρι του Σαββάτου περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα, και στα Πανεπιστήμια, ο χιονιάς «βάζει στον πάγο» τις εξετάσεις των φοιτητών. 

Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει με χιονοπτώσεις την Αττική μέσα στις επόμενες ώρες, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το αν θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη (7.2) τα σχολεία στην Αττική, αν και όπως εκτίμησε, το θεωρεί δύσκολο αύριο τα παιδιά να επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις τους. 

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Οι περιοχές με κλειστά σχολεία

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα, τα ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

  • Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους. Σήμερα θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά.
  • Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν και στον Δήμο Πειραιά σήμερα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κλειστοί θα παραμείνουν στον Πειραιά και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, όπως και όλων των δήμων.
  • Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου και τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων.
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου στην Κρήτη.Στην ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει: «Εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου.
  • Με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, σε αυξημένη επιφυλακή με 24ωρη κάλυψη, τέθηκε από σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου λόγω των προβλεπόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων. Προς την κατεύθυνση αυτή εκτός την επιφυλακή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, τίθενται σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για αναφορά επειγουσών προβλημάτων και για θέματα κοινωνικής φροντίδας και συγκεκριμένα οι τηλεφωνικοί αριθμοί 2844-340140 και 2844-022396 Στα ανωτέρω τηλέφωνα οι τηλεφωνητές θα απαντούν και θα διαβιβάζουν τα ζητήματα που θα προκύπτουν στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας, ενώ έχουν προβλεφθεί βάρδιες για όλο το 24ωρο.
  • Κλειστά θα είναι σήμερα και τα σχολεία στη Λέσβο και σε Βόλο, Ζαγορά, Νότιο Πήλιο και Αλμυρό.

Στα σχολεία που παραμένουν κλειστά, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. 

Αναβάλλονται οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» 

Για σήμερα Δευτέρα αναβάλλονται οι εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Την αναστολή των εξετάσεων ανακοίνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), το Πάντειο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) αναμένεται να ανακοινώσει την αναστολή των εξετάσεων και εξ αποστάσεως τηλεργασία για το διοικητικό προσωπικό.