Ελλαδα

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο: Νεκρά τρία παιδιά και μια γυναίκα

Διασώθηκαν 39 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών ανοιχτά της Λέρου
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών ανοιχτά της Λέρου © Λιμενικό Σώμα

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο: Στους τέσσερις οι νεκροί - Ανάμεσά τους παιδιά - Η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Κατέληξαν τα τρία παιδιά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν περισυλλεγεί από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες ανοιχτά του νησιού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι περίπου πέντε ετών, ενώ νωρίτερα είχα ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα περίπου 20 ετών από τη θαλάσσια περιοχή.

Ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου ανέρχεται σε 39 άτομα.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ από τα 6 παιδιά που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τα τρία κατέληξαν. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης δύο ενήλικες.

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Λέρου
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Λέρου © Λιμενικό Σώμα

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν αφρικανικής καταγωγής ενώ η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Super Puma συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των μεταναστών ανοιχτά της Λέρου
Super Puma συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των μεταναστών ανοιχτά της Λέρου © Λιμενικό Σώμα

Νωρίτερα, επίθεση κατά των κυκλωμάτων διακινητών αλλά και της ανοχής των τουρκικών αρχών στη δράση τους, εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας για την τραγωδία με νεκρούς μετανάστες στη Λέρο.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, 41 συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ