Ελλαδα

Στον εισαγγελέα σήμερα ο π. Αντώνιος - Η ώρα της απολογίας

Ποια θα είναι η γραμμή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Στον εισαγγελέα σήμερα ο π. Αντώνιος
© EUROKINISSI

Κιβωτός του Κόσμου: Στον εισαγγελέα σήμερα ο πατέρας Αντώνιος -Υποπτος για ασέλγεια και πρόκληση σωματικών βλαβών

Σήμερα ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, μετά την προθεσμία που έλαβε στις 9 Ιανουαρίου, έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη αναφορικά με τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών σε παιδιά που διέμεναν στις δομές της οργάνωσης.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον φερόμενο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, με την δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών: Ενός 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της «Κιβωτού» σε πόλη της επαρχίας, και ενός αγοριού 15 ετών.

Παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη που ερευνούν την υπόθεση, έχουν δώσει προθεσμίες και στους επτά υπαλλήλους της «Κιβωτού» που κλήθηκαν σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων σε δομές της. Οι υπάλληλοι που ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, εργάζονται σε δομές της ΜΚΟ στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο, ενώ οι πράξεις που εξετάζονται αφορούν το διάστημα 2020 έως και το 2022.

Με το τέλος της διαδικασίας των εξηγήσεων από τους οκτώ ελεγχόμενους, οι δύο εισαγγελείς θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις ανωμοτί καταθέσεις των υπόπτων και θα αποφασίσουν για την ποινική αντιμετώπιση που θα έχει ο καθένας.

Τι θα κάνει ο π. Αντώνιος

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ιερέα έχει απευθυνθεί στην εισαγγελία και έχει ζητήσει να δοθεί νέα προθεσμία, καθώς χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία και να ετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις. Όμως, οι εισαγγελείς ανηλίκων -τουλάχιστον έως τώρα - δεν έχουν δεχθεί να δώσουν παράταση χρόνου στον πατέρα Αντώνιο.

Οι συνήγοροι του ιερέα προετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση και εφόσον  δεν τους χορηγηθεί νέα προθεσμία διαμηνύουν ότι προτίθενται να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης στο πρόσωπο των δύο εισαγγελικών λειτουργών και αναφορά σε βάρος τους.

Αν τελικά οι συνήγοροι προχωρήσουν στις κινήσεις αυτές, θα πρέπει να συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για να κρίνει την αίτηση εξαίρεσης.

Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσουν ακόμα τέσσερις εμπλεκόμενοι, από τους συνολικά επτά υπαλλήλους της “Κιβωτού” που έχουν κληθεί σε εξηγήσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ