- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο π. Αντώνιος
Για ποια αδικήματα καλείται να απολογηθεί
Κιβωτός του Κόσμου: Η νέα προθεσμία για την απολογία τού π. Αντώνιου και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται
Νέα προθεσμία έλαβε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, π. Αντώνιος, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για δύο βαρύτατες σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνταν σε δομές.
Ο ιερέας διά των συνηγόρων του ζήτησε και έλαβε δεύτερη προθεσμία για άλλες δέκα ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για αδικήματα που αφορούν καταγγελίες για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων.
Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιερωμένο, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βαθμό κακουργήματος με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή. Το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών.
Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, που ερευνούν την υπόθεση, έχουν δώσει προθεσμίες και στους επτά υπαλλήλους της «Κιβωτού» που κλήθηκαν σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων σε δομές της. Οι υπάλληλοι που ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, εργάζονται σε δομές της ΜΚΟ στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο, ενώ οι πράξεις που εξετάζονται αφορούν το διάστημα 2020 έως και το 2022.
Με το τέλος της διαδικασίας των εξηγήσεων από τους οκτώ ελεγχόμενους, οι δύο εισαγγελείς θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις ανωμοτί καταθέσεις των υπόπτων και θα αποφασίσουν για την ποινική αντιμετώπιση που θα έχει ο καθένας.
Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.