Ελλαδα

«Λουκέτο» σε βενζινάδικο στην Αττική - Διέθετε παράνομα καύσιμα αξίας 18 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βενζινάδικο στην Αττική όπου μπήκε «λουκέτο» από την ΑΑΔΕ
Το βενζινάδικο στην Αττική όπου μπήκε «λουκέτο» από την ΑΑΔΕ © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική - Λειτουργούσε χωρίς άδεια - Δεν έκοβε αποδείξεις - Είχε παράνομες δεξαμενές βενζίνης

Λουκέτο» σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Αττικής έβαλαν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ειδικότερα, στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής, μετά από ανάλυση κινδύνου και αξιοποίηση πληροφοριών, μετέβησαν στο πρατήριο και βρήκαν ότι λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα εισροών-εκροών και εξέδιδε αποδείξεις από ταμειακή μηχανή, η οποία δεν απέστελλε δεδομένα στην ΑΑΔΕ.

Στον προαύλιο χώρο του εντοπίστηκαν παράνομες δεξαμενές καυσίμων, χωρίς τους προαπαιτούμενους ογκομετρικούς πίνακες δεξαμενών, και ένα βυτιοφόρο όχημα, το οποίο, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του, είχε παράνομα διασκευαστεί από φορτηγό σε βυτιοφόρο.

venzinadiko-aade-louketo-2

Το πρατήριο λειτουργούσε παράνομα από το έτος 2010, φέροντας εμπορικά σήματα προμηθεύτριας εταιρείας κατά παράβαση των σχετικών κανόνων και είχε διαθέσει παράνομα στην εγχώρια αγορά καύσιμα συνολικής αξίας άνω των 18.000.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση του πρατηρίου, επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο άνω των 150.000 ευρώ και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και κάτοχό του με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ