Ελλαδα

Τατσόπουλος: «Δεν θα πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές»

Η πρώτη ανάρτηση τού συγγραφέα μετά τη σύλληψη

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Τατσόπουλος
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Πέτρος Τατσόπουλος: Η σύλληψη μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη και η ανάρτηση στο Facebook 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έκανε το πρωί της Τρίτης (31.1) την πρώτη του ανάρτηση μετά τη σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Φίλιππος Καμπούρης. Ο συγγραφέας αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα και όπως δηλώνει «δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές». 

«Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς, θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση. Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας. Καλή σας μέρα», έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος

Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς...

Posted by Petros Tatsopoulos on Monday, January 30, 2023

Η σύλληψη έγινε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone ( Κολωνάκι) το βράδυ της Δευτέρας (30.1) μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;». Ο κ. Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq68fpgby3y1)

Την είδηση της σύλληψης του Πέτρου Τατσόπουλου γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανάρτησή τους ανέφεραν: «Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο. Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!»

Η μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη στον Πέτρο Τατσόπουλο 

Ο τηλεπαρουσιαστής κατέθεσε μήνυση τον Πέτρο Τατσόπουλο για ανάρτησή του, στην οποία σχολίαζε τις δηλώσεις του παρουσιαστή σχετικά με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Φίλιππος Καμπούρης, έλεγε χαρακτηριστικά ότι σώθηκε από ένα θαύμα που έκανε ο άγιος Εφραίμ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τατσόπουλος ειρωνεύτηκε τον Φίλιππο Καμπούρη για τους ισχυρισμούς περί θαύματος με τον τελευταίο να τον χαρακτηρίζει συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, ισχυριζόμενος ότι τον ειρωνεύθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια του τη ζωή.

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη τη μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, λέγοντας μάλιστα: «Εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα».

Για το πρόβλημα υγείας της αδελφής του δεν είχα και δεν έχω την παραμικρή ιδέα, ούτε και κάνω περί αυτού την παραμικρή...

Posted by Petros Tatsopoulos on Sunday, January 29, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ