Ελλαδα

Αιτωλοακαρνανία: Μαθητές στο Θέρμο διασχίζουν αυτοσχέδια γέφυρα πάνω από ποτάμι εν μέσω κακοκαιρίας (βίντεο)

«Δεν ενημερώθηκε η περιφέρεια» δηλώνει ο δήμαρχος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αιτωλοακαρνανία - Το βίντεο με τους μαθητές στο Θέρμο και την αυτοσχέδια γέφυρα - Η κατολίσθηση που προκάλεσε η κακοκαιρία

Στην Αιτωλοακαρνανία μια αυτοσχέδια συρμάτινη γέφυρα διέσχισαν μαθητές, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η σφοδρή κακοκαιρία.

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι μαθητές στην Αιτωλοακαρνανία πέρασαν τη γέφυρα, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους από το σχολείο.

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο των social media. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η γέφυρα περνά πάνω από τον ποταμό Εύηνο, ο οποίος κατεβάζει ορμητικά νερά εν μέσω καταιγίδας.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Πέμπτης (26/1), σημειώθηκε κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό που συνδέει το Θέρμο με τα γύρω χωριά. Οι μαθητές αναγκάστηκαν να περάσουν την αυτοσχέδια γέφυρα.

Τι λέει ο δήμαρχος για την αυτοσχέδια γέφυρα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και τους μαθητές

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, δήλωσε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε, επισημαίνοντας ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στη γέφυρα κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με τους γονείς των παιδιών. 

«Αντί το μεσημέρι να ενημερωθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους. Πήγαν σε  έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Αυτό το αγνοούσε  η περιφέρεια. Απ' ό,τι με ενημέρωσαν συννενοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς» τόνισε.

Οι εικόνες θύμισαν τη «γέφυρα» από θρανία σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που δημιούργησαν μαθητές εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν από το σημείο.