Ελλαδα

Θάνατος 10χρονου στον Βόλο: «Αν υπήρχε ΜΕΘ το παιδί θα είχε σωθεί», καταγγέλλει ο πατέρας του

Σήμερα η κηδεία του μικρού αγοριού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Βόλου
© ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / Eurokinissi Sports

Θάνατος 10χρονου στον Βόλο: Η καταγγελία του πατέρα του, η έλλειψη ΜΕΘ και η μεταφορά του αγοριού στο νοσοκομείο

«Αν υπήρχε ΜΕΘ το παιδί θα είσαι σωθεί», υποστηρίζει ο πατέρας του 10χρονου αγοριού που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Βόλου από οξεία μυοκαρδίτιδα. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και μετά από λίγες ώρες νοσηλείας πέθανε. 

Σε δηλώσεις του στο Star, ο πατέρας του 10χρονου καταγγέλλει την ανυπαρξία ΜΕΘ Παίδων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου και περιγράφει τη στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε από το σπίτι στο νοσοκομείο. «Την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του», δηλώνει ο πατέρας του 10χρονου παιδιού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star και προσθέτει: «Η σύζυγός μου είδε το παιδί και βγήκε από το δωμάτιο. Έβαλε τις φωνές και εκεί άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όλα αυτά σε ένα απλό δωμάτιο κλινικής. Καμία σχέση με ΜΕΘ, ούτε διασωληνωμένο δεν ήταν το παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας του.

«Στον Βόλο ΜΕΘ Παίδων δεν υπάρχει. Μου είπε η διευθύντρια ότι μίλησαν με το Πανεπιστημιακό στη Λάρισα αλλά δεν ήταν έτοιμη. Μίλησαν με το Ιπποκράτειο και άκουσα ότι είπαν πως αν το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, δεν μπορούν να το δεχτούν. Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του», είπε ο πατέρας του και πρόσθεσε ότι «ήταν 30 άτομα από πάνω του και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα αλλά με ΚΑΡΠΑ. Έπρεπε να υπάρχει μία ΜΕΘ Παίδων. Δεν έχουμε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το παιδί ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός μίας οργανωμένης ΜΕΘ για παιδιά», δήλωσε στην τηλεόραση του Star ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και διευθυντής του Νευροχειρουργικού τμήματος, Νίκος Χαυτούρας.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν αν υπήρξαν λάθη στον χειρισμό της όλης κατάστασης, ενώ αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση που θα ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας. Η κηδεία του 10χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα (23.1). 

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 10χρονου

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε στον Βόλο προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου 10χρονου μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο της πόλης.

Ο 10χρονος Κωνσταντίνος από τον Κισσό Πηλίου άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά από νοσηλεία του με υψηλό πυρετό. Η εισαγγελία διέταξε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας να αναζητήσει τα ακριβή αίτια θανάτου του. Το αγόρι φέρεται να έσβησε μετά από καρδιακή ανακοπή και οξεία μυοκαρδίτιδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ