Ελλαδα

Στα λευκά η Δυτική Μακεδονία - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε ποια σημεία παρουσιάζονται προβλήματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καιρός: Χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία - Σε ποια τμήματα του οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου της δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο, στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 39ο χλμ έως το 42ο χλμ. στην Καστοριά.

Στα Γρεβενά, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Βασιλίτσας, από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Περιβολίου - Αβδέλας, από το 20ο χλμ. έως το 45ο χλμ..

Στη Φλώρινα χρειάζονται αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά στην εθνική οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από το 6ο έως το 52ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ..

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Καιρός: Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου

Πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται από την Παρασκευή, κατά διαστήματα, στα ορεινά της Ηπείρου. Σε χωριά που βρίσκονται πάνω από 1100 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά και συνιστάται στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει κινήσει 14 μηχανήματα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ενώ παράλληλα γίνονται και ρίψεις αλατιού.

Στα χωριά της Παραμυθιάς τα οποία επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο, η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώθηκε. Στα χωριά Αγορά, Σκάνδαλο, Σαμονίβα και Αμμότοπος, έχουν υποστεί ζημίες 70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και 6 σταβλικές εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος Σουλίου υπέβαλε αίτημα στην διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας να κηρυχτούν τα τέσσερα χωριά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.