Ελλαδα

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Ποιες περιοχές αφορά

Πώς θα κινηθεί το κύμα κακοκαιρίας - Πού χιονίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επικαιροποίηση του Εκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
© SOOC

Καιρός - Επικαιροποίηση του Εκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού: Ποιες περιοχές αφορά

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Παρασκευή (20/1/2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν, αλλά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενισχυθούν και πάλι
  • Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το βράδυ.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου τα 800 μέτρα)

Αύριο Σάββατο (21/1/2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι νωρίς το απόγευμα

Μαρουσάκης: Ζώνη καταιγίδων από τη Μακεδονία έως την Πελοπόννησο

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει ότι πρόκειται για «μια ζώνη καταιγίδων», η οποία ξεκινά από τα βορειότερα τμήματα, δηλαδή τη Μακεδονία, συνεχίζει προς Σποράδες, Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, περνά από την Αττική και φτάνει έως τη νότια Πελοπόννησο.

«Θέλει προσοχή, να περάσει αυτή η λαίλαπα» τόνισε. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι σήμερα αυτή η ζώνη θα κινηθεί προς το Αιγαίο και θα ενισχυθεί προς τα πιο ανατολικά τμήματα. «Έτσι θα περάσει αυτό το πρώτο κύμα κακοκαιρίας. Έχουμε πει όμως ότι μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένουμε αλλεπάλληλα, συνεχόμενα κύματα βροχών και καταιγίδων. Λόγω του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή της Ιταλίας που θα στροβιλίζεται εκεί για αρκετά 24ωρα» ανέφερε καταλήγοντας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpwssv3p03qx)

Πού χιονίζει από το πρωί

Σημειώνεται ότι χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου χωρίς να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 15 μηχανήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά που καταγράφονται κυρίως στις περιοχές του Μετσόβου, των Τζουμέρκων, της Κόνιτσας και του Ζαγορίου. Δείτε το βίντεο.

Πυκνή χιονόπτωση εκδηλώνεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής στα ορεινά των Τρικάλων. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr χιονίζει σε όλα τα χωριά από υψόμετρο 1.200 μέτρων και πάνω.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο δεν διαπιστώνονται, ωστόσο όσοι πρόκειται να μετακινηθούν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χιόνι έπεσε και στο χωριό Περτούλι πάνω από το χιονοδρομικό κέντρο. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Καρδίτσα, πάνω από τα 1200 μέτρα υψόμετρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ