Ελλαδα

Podcast - Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν εκπροσωπώ κανέναν, χαίρομαι που είμαι ο εαυτός μου»

Μια συζήτηση για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, την ανέμελη παιδική ηλικία, τη μοναχική εφηβεία, την Αίγινα και την ανάγκη του να γράφει ιστορίες

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο ηθοποιός και σεναριογράφος στο Podcast «Ιωάννα» της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο pod.gr

Στο πρώτο επεισόδιο του podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου για το 2023 με τίτλο «ΙΩΑΝΝΑ», φιλοξενεί τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη και έχουν μια βαθιά ειλικρινή και αποκαλυπτική συζήτηση για όλα: την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τη δική του θέση σ' αυτήν, την ανέμελη παιδική ηλικία και τη μοναχική εφηβεία του, την Αίγινα που διάλεξε για να ζήσει μόνιμα, την ανάγκη του να γράφει ιστορίες και να είναι χαρούμενος. Συζητούν για το gay pride, την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και για το αν η κοινωνία έχει γίνει πιο ευαίσθητη ή οι άνθρωποι με κάθε είδους διαφορετικότητα πάλεψαν για να είναι ορατοί και εξωστρεφείς και όχι απομονωμένοι και δυστυχείς.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρει: «έχουμε δραματοποιήσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν ξυπνάω το πρωί και σκέφτομαι "πάλι γκέι ξύπνησα!" Σκέφτομαι τη δουλειά μου, αν έχουν κροκέτες οι γάτες μου, πώς θα μάθω ποδήλατο χωρίς να ξαναπέσω, τέτοια πράγματα...

Δεν μπορεί να είσαι περήφανος γιατί είσαι γκέι, ούτε γιατί είσαι στρέιτ. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός σού δίνεται από τη φύση, δεν κάνεις κάποιο κατόρθωμα. Και δεν μπορεί να είναι κριτήριο για το αν είσαι καλός ή κακός άνθρωπος. Είναι αδιανόητα χαζό.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Δεν είναι δουλειά μου να εκπροσωπώ τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, δουλειά μου είναι να είμαι ο εαυτός μου και να είμαι χαρούμενος, κι αν μπορώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους είναι κάτι που μου δίνει χαρά.

Γίνονται γονείς εγκληματικά στοιχεία, που σκοτώνουν, βιάζουν, κάνουν φρικτά πράγματα στα παιδιά τους και καθόλου δεν ενδιαφέρεται και δεν έχει ενδοιασμούς η κοινωνία. Δεν συγκρίνομαι καθόλου μ΄αυτούς, αλλά για μένα, ως γκέι, η κοινωνία έχει όλες τις ενστάνσεις, όλες τις αντιρρήσεις, με βάζει κάτω και από αυτούς.

Είμαστε πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι που πρέπει να συμβιώσουμε και να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον. Μπορούμε να διαφωνούμε αλλά χωράμε όλοι και το τελευταίο πράγμα που είναι χρήσιμο είναι "τι θα πουν οι άλλοι για μας". Εχουμε γεμίσει απαγορεύσεις και καθόλου νιάξιμο. Δεν μπορεί όλοι να φοράμε ένα συγκεκριμένο νούμερο παπούτσι γιατί "έτσι πρέπει", κι ας κουτσαίνουμε κι ας πονάμε κι ας είμαστε δυστυχείς. Όχι. Θα είμαστε όλοι έξω στην κοινωνία, εξωστρεφείς και διεκδικώντας τη χαρά και την ευτυχία».

Ακούστε το podcast εδώ: