Ελλαδα

Γλυκά Νερά: Οι παππούδες της μικρής Λυδίας στο δικαστήριο για τον τόπο διαμονής της

Οι αιτήσεις των δύο πλευρών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γλυκά Νερά: Στα δικαστήρια οι παππούδες της μικρής Λυδίας - Ο τόπος διαμονής της στο επίκεντρο

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας βρέθηκαν σήμερα οι γονείς της Κάρολαϊν Κράουτς, για την υπόθεση του τόπου διαμονής της μικρής Λυδίας.

Ειδικότερα, τόσο η πλευρά της Κάρολαϊν όσο και οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχουν υποβάλλει αντίθετες αιτήσεις. Η Σούζαν Κράουτς με την αίτησή της ζητεί την αλλαγή των ωρών και του τρόπου επικοινωνίας εξαιτίας της μετοίκησης της μαζί με το παιδί στις Φιλιππίνες.

Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ωστόσο, αντέδρασαν στην μετοίκηση της εγγονής τους και ζήτησαν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανασης Χαρμάνης, ανέφερε πως το δικαστήριο να αποφανθεί αν το παιδί θα συνεχίσει να ζει «στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Κάρολαιν με τα ξαδέλφια της ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Αντίθετα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο κ. Σκόρδας ανέφερε: «Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες. Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Αν παράμενε το παιδί στην Αλόννησο δεν θα προχωρούσαν σε τέτοια κίνηση. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα».