Ελλαδα

Αδιανόητο περιστατικό: Ξυλοδαρμός ηλικιωμένης με άνοια από τον γιο της

Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας εξελίχτηκε στο Ηράκλειο, με έναν 46χρονο να χτυπάει την 76χρονη και πάσχουσα από άνοια μητέρα του.
Ηλικιωμένη στην Κρήτη ζούσε εφιάλτη στα χέρια του γιου της © Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας εξελίχτηκε στο Ηράκλειο, με έναν 46χρονο να χτυπάει την 76χρονη και πάσχουσα από άνοια μητέρα του.

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από το Ηράκλειο Κρήτης

Πιο συγκεκριμένα, μία ηλικιωμένη γυναίκα έζησε ένα δράμα στα χέρια του γιου της, όπως αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Ηράκλειο.

Μια 76χρονη γυναίκα με άνοια δέχτηκε χτυπήματα, κυρίως στο πρόσωπο, από τον 46χρονο τοξικοεξαρτημένο γιο της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το creta24, ο 46χρονος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για τον ίδιο λόγο. O άνδρας συνελήφθη.

«Panic button» για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα

Τη θέσπιση πιλοτικής λειτουργίας του προγράμματος αξιοποίησης της ψηφιακής εφαρμογής «Κομβίον Πανικού» (Panic Button), η οποία εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπηκόους τρίτων χωρών.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς ψήφιση, σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής. Όπως σημειώνεται στην τροπολογία, το κουμπί πανικού, που στέλνει σύντομο γραπτό μήνυμα στην αστυνομία (sms), αφορά σε περιστατικά οικογενειακής βίας που συνδέονται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας, προς τον σκοπό άμεσης επέμβασης της αστυνομικής δύναμης.

Ποιες γυναίκες είναι δικαιούχοι εγγραφής στην εφαρμογή

Δικαιούχοι εγγραφής στην εφαρμογή κατά την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος είναι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι οποίες απευθύνονται στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή σε Συμβουλευτικό Κέντρο του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μετά από τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής, το πρόγραμμα «Κομβίο Πανικού» (Panic Button) θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ