Ελλαδα

Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Η μαραθώνια απολογία της ολοκληρώθηκε μετά από δύο ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπίριγκου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα και για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Προφυλακιστέα και για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη, κρίθηκε σήμερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η 34χρονη κατηγορούμενη κατά την μαραθώνια και επεισοδιακή απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, ωστόσο δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς και επιστρέφει στη φυλακή.
 
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώτης κόρης της, της Τζωρτζίνας, μετατέθηκε για τις 31 Ιανουαρίου ύστερα από αίτημα που κατέθεσε ο Aλέξης Κούγιας, λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Η απολογία της 34χρονης διεκόπη αιφνίδια χθες λόγω του αιτήματος εξαίρεσης που υπέβαλε στο πρόσωπο της ανακρίτριας καταγγέλλοντας μεροληψία. Το αίτημα εξετάστηκε το πρωί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών και απερρίφθη και έτσι η Ρούλα Πισπιρίγκου το απόγευμα οδηγήθηκε ξανά στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η απολογία της.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας, ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας το χθες πρωί στον ΑΝΤ1 είχε προϊδεάσει για το αποτέλεσμα: «Χθες, στην απολογία για την Μαλένα και την Ίριδα, περιμέναμε να κληθεί η κατηγορούμενη σε τυπική κλήση και μετά να την αφήσει ελεύθερη. Όμως χθες, η ανακρίτρια την ρωτούσε “Μπορείτε να μας πείτε τι όνειρα βλέπετε; Ποια σχέση είχατε; Έχετε περάσει καρκίνο στο παρελθόν; Έχετε πάει ποτέ σε ψυχολόγο;”. Τότε της είπα εγώ ότι “αντί να την καλέσετε για τυπική κλήση, εσείς συνεργάζεστε με την κ. Σπηλιοπούλου. Αντί να την ρωτήσετε ουσιαστικές ερωτήσεις, έχετε μεταβάλει την απολογία σε συζήτηση για πρωινάδικο, όταν ρωτάς τι όνειρα βλέπεις και πώς τα εξηγείς”. Κάναμε αίτηση εξαίρεσης, αλλά είναι δεδομένο ότι θα απορριφθεί και αυτή, ουδέποτε έχει γίνει δεκτή αίτηση εξαίρεσης», σημείωσε ο ποινικολόγος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ