Ελλαδα

Πότε επιστρέφει ο χειμώνας: Τι προβλέπουν Αρναούτογλου - Μαρουσάκης

Η αλλαγή της θερμοκρασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Πότε επιστρέφει ο χειμώνας - Τι προβλέπουν Αρναούτογλου - Μαρουσάκης
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόγνωση καιρού για το επόμενο διάστημα: Πότε επιστρέφει ο χειμώνας - Τι προβλέπουν Αρναούτογλου - Μαρουσάκης

Ο χειμώνας θα επιστρέψει το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διάστημα από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως εξήγησε για τον καιρό των επόμενων 24ωρων, την Παρασκευή οι ενδείξεις είναι ότι θα είναι άστατος στις Σποράδες και το κεντρονότιο Αιγαίο με συννεφιές και τοπικές μπόρες στις Κυκλάδες ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλει προσοχή από την βόρεια Κρήτη προς τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο».

Ειδικά για τους ανέμους ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι στα Δωδεκάνησα θα επικρατούν ανατολικοί άνεμοι που δεν αποκλείεται να φτάσουν σε ένταση τα 6 μποφόρ με ριπές έως και 8 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, θα ξεκινήσει το Σάββατο με συννεφιά από τα δυτικά προς τα ανατολικά με μια προσωρινή διαταραχή χωρίς ένταση στα φαινόμενα και θα συνεχιστεί την Κυριακή με βοριάδες που θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας.

Αντίθετα, τη Δευτέρα η τάση του καιρού «δείχνει» νοτιάδες και επιστροφή «στον αστερισμό των νοτιάδων».

Από τα μέσα, όμως, της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Ιανουαρίου) φαίνεται να σχηματίζονται ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι, το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου, θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά «και μετά τις 21-22 Ιανουαρίου ίσως να ρίξουν πιο πολύ τη θερμοκρασία και να θυμίσουν ότι είμαστε στον χειμώνα» όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 11/01/2023 | ΕΡΤ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται σκληρά κρύα στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναμένει ο Ιανουάριος να κυλήσει χωρίς ακραία φαινόμενα, όμως τον Φεβρουάριο έρχονται «σκληρά» κρύα. 

Όπως είπε, το ατμοσφαιρικό βουνό που σχηματίστηκε στα νότια τμήματα της Ευρώπης κινείται προς τα ανατολικά και ιδιαίτερα προς την Ιβηρική χερσόνησο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τη βόρεια Ευρώπη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, δεν είναι ικανό να φέρει σοβαρό κρύο. Ο καιρός όμως μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου θα είναι άστατος, με τις βροχές να εναλλάσσονται με τον ήλιο, επαναφέροντας τον υδράργυρο σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ των 13 με 16 βαθμών Κελσίων.

Τα χιόνια δεν θα κάνουν την επίσκεψη τους ούτε τον Ιανουάριο, καθώς θα χιονίζει μόνο στα βουνά.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα σκληρά κρύα θα έρθουν από τον Φεβρουάριο, με τον καιρό να αλλάζει από το πρώτο δεκαήμερο. Αιτία είναι και πάλι το ατμοσφαιρικό βουνό που θα κινηθεί προς τη Μ. Βρετανία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις πολικές αέριες μάζες να έρθουν προς τη νότια Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ